Plata per a Lamdassem i per a Catalunya en cros

El lleidatà va entrar a la meta de la mà de l’or europeu Adel Mechaal en l’Estatal per autonomies || Berta Cabanas, onzena en júniors

Adel Mechaal, el tècnic lleidatà Antonio Cánovas i Ayad Lamdassem, ahir després de la competició.

L’atleta olímpic lleidatà Ayad Lamdassem es va classificar en segona posició a nivell individual i va contribuir de forma decisiva a la medalla de plata de la selecció catalana en el Campionat d’Espanya de cros per autonomies.

De fet, Lamdassem (31’21’’) va regalar la victòria al seu company a l’equip català, el recent or europeu Adel Mechaal (31’20’’), amb el qual van entrar a la meta agafats de la mà. En tercer lloc es va classificar l’atleta castellanolleonès Javi Guerra. Per equips autonòmics, l’or se’l va emportar la selecció de Castella i Lleó, seguida de Catalunya, mentre que en tercer lloc es va classificar Madrid. Val a recordar que el responsable tècnic de l’equip català en categoria absoluta era l’entrenador lleidatà Antonio Cánovas.

En la prova femenina absoluta, Trihas Gebre va dominar amb autoritat la resta de rivals. Va completar els 10 quilòmetres de recorregut en un temps de 36:07 minuts, un minut i set segons menys que la segona classificada, Ana Lozano (37:14), i Nuria Fernández, 37:19.

En categoria femenina júnior, una altra lleidatana, la pallaresa de Claverol Berta Cabanas Tirapu va liderar la selecció catalana i va finalitzar al lloc onzè a nivell individual. Per equips, Catalunya es va classificar en quarta posició. El podi el van ocupar, per aquest ordre, Castella i Lleó, Euskadi i Madrid.