SEGRE

ATLETISME ESPORT ESCOLAR

El Santa Anna, a l'Estatal escolar d'atletisme

El col·legi lleidatà és un dels set centres educatius d’Espanya que s’han classificat per a la fase final, que tindrà lloc a l’abril a Madrid || Ja van ser segons el 2014 i tercers el 2015

Joan Pané, Raül Galiano, Marc Vidallet, Simeón Makenzo i, agenollat, Joel de Miguel.

Joan Pané, Raül Galiano, Marc Vidallet, Simeón Makenzo i, agenollat, Joel de Miguel.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El col·legi Santa Anna de Lleida és un dels set centres educatius d’Espanya que s’han classificat per a la fase final estatal de la competició Divertint-se amb l’atletisme, la vuitena edició de la qual tindrà lloc els dies 1 i 2 d’abril a la pista coberta del complex esportiu municipal Gallur de Madrid.

És, a més, el tercer any que el centre escolar de la capital del Segrià aconsegueix aquest èxit, després d’haver obtingut la tercera millor marca, en categoria masculina, de tots els centres educatius d’Espanya.

Els atletes de l’equip són Joan Pané, Raül Galiano, Marc Vidallet, Simeón Makenzo i Joel de Miguel

L’equip del col·legi lleidatà, format per alumnes nascuts el 2002 i el 2003, va entrar en la selecció dels set millors amb una puntuació de 849 punts. Només el van precedir en la fase de classificació l’IES Penyeta Roja-Diputació de Castelló, amb 991 punts, i el col·legi Base d’Alcobendas (Madrid), amb 937 punts.

Darrere del centre escolar lleidatà es van classificar en la fase prèvia l’IES Domus d’Olivet de Canovelles (Barcelona), amb 817 punts, seguit del col·legi Vizcaya de Zamudio (Biscaia), amb 756; el col·legi Montserrat de Barcelona, amb 679, i el col·legi Sagrado Corazón de Chamartín (Madrid), amb 656 punts. Les fases classificatòries van tenir lloc, depenent de la zona, entre l’1 de setembre del 2016 i el passat 2 de març. En el cas de l’equip lleidatà, va disputar la classificació el passat 24 de febrer, a Lleida.

Els components de l’equip lleidatà són els atletes i alumnes del col·legi Joan Pané, Raül Galiano, Marc Vidallet, Simeón Makenzo i Joel de Miguel, entrenats pel tècnic Salvador Porras.

En les dos edicions anteriors d’aquesta competició en les quals es va classificar el col·legi Santa Anna per a la fase final estatal, va obtenir un segon i un tercer lloc.

El 2014, l’equip lleidatà el liderava la jove promesa de l’atletisme espanyol Aleix Porras i el seu company al FC Barcelona, Sergi Felis, i van quedar subcampions d’Espanya en la categoria escolar de segon i tercer d’ESO. L’any següent, el 2015, el Santa Anna va aconseguir classificar també l’equip femení, que es va situar setè en aquesta fase final estatal, mentre que el masculí va obtenir la tercera plaça, encara que en aquesta ocasió en la categoria escolar de primer d’ESO. De fet, aquests nois són bàsicament els mateixos que ara repetiran, però a segon i tercer d’ESO.Divertint-se amb l’atletisme és un sistema alternatiu de competicions adaptat a l’esport escolar, entre els 12 i els 15 anys, i l’objectiu és que cada atleta competeixi en diverses proves (almenys dos de cada col·legi a cada prova), evitant així l’especialització.

tracking