SEGRE

MOTOCICLISME

Marc Márquez: "Arribem a un nivell òptim per optar al podi des del principi"

El campionat de MotoGP començarà el proper 26 de març amb la disputa del Gran Premi de Qatar

Marc Márquez:

Marc Márquez: "Arribem a un nivell òptim per optar al podi des del principi"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El lleidatà Marc Márquez, vigent campió del món de MotoGP, prepara ja la defensa del seu títol, que començarà el proper 26 de març amb la disputa del Gran Premi de Qatar al circuit de Losail i assegura arribar "amb un nivell òptim per optar al podi des de les primeres curses".

"A nivell tècnic sempre vull més, mai no és tot perfecte i sempre volem estar millor, però veient com estàvem quan vam començar la pretemporada, crec que arribem a un nivell òptim per optar al podi des de les primeres curses", va recalcar Márquez.

Encara que durant tota la pretemporada el dominador dels entrenaments ha estat Maverick Viñales, el pilot de Repsol Honda va confirmar que els seus rivals seran "més o menys els mateixos de cada any, Rossi, Viñales, Pedrosa, que ha fet una pretemporada molt consistent, i falta veure Lorenzo, perquè pot fer bones curses i la incògnita serà si podrà ser tots els diumenges lluitant pel podi".

El triple campió del món de MotoGP explica en una entrevista realitzada pel seu equip i difosa avui que "cinc temporades a MotoGP es diuen molt ràpid, tot passa molt ràpid, però no em considero veterà, perquè hi ha pilots que doblen o tripliquen la meua experiència, com és el cas de Valentino".

"És cert que tinc un any més d’experiència, i intentarem utilitzar-la bé, encara que al final cada any és diferent, et vas trobant amb situacions noves i t’has d’adaptar el millor possible", reconeix el pilot de Repsol Honda, qui assegura arribar a la primera cursa "millor que la passada, però això no vol dir que el resultat vagi a ser millor".

"El que sí que és veritat és que aquesta temporada l’hem preparat bastant bé; a nivell físic estic al cent per cent i mentalment també estic molt motivat, com sempre, per intentar lluitar un any més pel títol". va destacar Márquez.

Quant als canvis en el seu Repsol Honda RC 213 V per a 2017, Marc Márquez va comentar que "ha canviat bastant i en diferents aspectes, ja que sobretot hem treballat molt en l’electrònica i la configuració del motor aquest any és diferent i hem hagut d’adaptar moltes coses".

"Hem treballat molt per tenir una base sòlida en tots els circuits, ja que en un cap de setmana de cursa no tenim gaire temps per fer proves", va explicar el campió de MotoGP el 2013, 2014 i 2016, qui no obstant això va reconèixer que comença "en un dels circuits que costa més i que potser és menys favorable per a les característiques de la moto".

"No hem de descartar res i començarem amb la màxima motivació i ambició per veure si podem lluitar per la victòria des del principi", va recalcar en qualsevol cas Márquez.

Sobre els seus rivals, el pilot de Repsol Honda va assegurar que no pensava que el 2017 hi torni a haver "nou guanyadors diferents, però sí que hi haurà diversos pilots amb opcions a la victòria".

"Potser no un nombre tan elevat com nou, però n’hi ha quatre o cinc que són allà, si bé també dependrà de les condicions meteorològiques, perquè l’any passat va ajudar molt que plogués en diverses curses i en aquestes condicions, altres pilots van poder arriscar més. Aquest any tot està més estabilitzat: l’electrònica, els pneumàtics," va reconèixer Marc Márquez.

tracking