SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Unzué, el tapat

L’ajudant de Luis Enrique és, juntament amb Ernesto Valverde, el més ben situat per suplir l’asturià || Té part de la junta a favor i el suport del vestidor

Bakayoko celebra el gol que a la fi donaria l’accés a quarts al Mònaco.

Bakayoko celebra el gol que a la fi donaria l’accés a quarts al Mònaco.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos setmanes després d’anunciar Luis Enrique que no continuarà la pròxima temporada dirigint el Barça, la cursa per ocupar la banqueta blaugrana continua i a dia d’avui tot sembla reduir-se a dos opcions: la continuista de Juan Carlos Unzué i la del canvi amb Ernesto Valverde, mentre que altres alternatives han quedat descartades, com la del sevillista Jorge Sampaoli.

La candidatura de l’actual ajudant de Luis Enrique ha guanyat suport en els últims dies. Amb ell es repetiria el transvasament que hi va haver entre els entrenadors Pep Guardiola i Tito Vilanova. Una decisió que va sorprendre al principi però que a mesura que van anar passant els dies va començar a entendre’s com el relleu més natural i lògic. Unzué té el beneplàcit d’una gran part de la junta directiva i, el que és més important, també del vestidor, on és apreciat pel seu tarannà cordial, els seus amplis coneixements sobre el joc tàctic i la seua professional implicació.

Amb Unzué es repetiria el transvasament que hi va haver entre Pep Guardiola i Tito Vilanova

Si finalment fos l’elegit, el seu ajudant podria ser Andoni Goikoetxea, l’extrem reconvertit en lateral per Cruyff i que va ser company seu a l’Osasuna i al Dream Team.

El seu únic handicap, si es vol buscar-ne un, és la falta d’experiència com a primer entrenador. Va debutar portant el Numància a Segona divisió, amb una discreta actuació, i després al Racing, encara que no va arribar a debutar per un problema contractual. No obstant, Tito Vilanova no havia entrenat cap equip abans d’agafar les regnes del Barça i les seues prestacions van ser molt altes.

L’avala el seu coneixement més gran de la plantilla i del club en comparació amb Ernesto Valverde. A més, ha format part de l’staff tècnic amb els anteriors enternadors campions d’Europa. Amb Frank Rijkaard i Pep Guardiola va ser preparador de porters i la seua funció va augmentar com a mà dreta de Luis Enrique ja al Celta (2013-14) abans de tornar al Barça assumint especialment el treball de les jugades d’estratègia. En cas de ser elegit Unzué, la resta del cos tècnic, molt valorat en el club, també seguiria.

tracking