SEGRE

FUTBOL ESDEVENIMENTS

Contra la violència a la xarxa.

La Federació Catalana anuncia la nova campanya ‘Zero insults a les xarxes’ i admet que la inquieten, sobretot, els episodis de pares || “Són incidents que preocupen, però aïllats”, assegura

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Federació Catalana de Futbol, el lleidatà Andreu Subies, va reconèixer ahir a Lleida la seua “preocupació” pels episodis de violència en els camps de futbol catalans, sobretot els de futbol base que tenen els pares com a protagonistes, i va anunciar una nova campanya de l’FCF per eradicar qualsevol tipus de violència que portarà per títol Zero insults a les xarxes.

En aquest sentit, Subies va dir que “hi ha jugadors que discuteixen durant la setmana a través de les xarxes socials i arriben al partit en un ambient molt caldejat. Per aquesta raó, pròximament iniciarem l’esmentada campanya”.

“Entre el 2011 i el 2016 va baixar el nombre de targetes i treballem per eradicar tota violència”

Més de 300 persones assistiran a l’esdeveniment i rebran un llibre amb els més de 60 protagonistes

Subies, que va assistir a la presentació de la primera Gala del Futbol Lleidatà, va assegurar pel que fa als episodis de violència dels pares a les grades que “des de la Federació Catalana lamentem i ens preocupen bastant aquests incidents que es produeixen, però són aïllats. Abans també succeïen, però ara tenen una repercussió mediàtica més gran gràcies a les noves tecnologies”.

Va assegurar també que en estudis que han fet des de la mateixa FCF “del 2011 al 2016 hem comprovat que ha descendit el nombre de targetes grogues i roges mostrades. I estem treballant en la formació dels professionals per eradicar qualsevol tipus de violència. Som l’única federació en la qual els nostres 15.000 entrenadors tenen titulació formativa o acadèmica”.

D’altra banda, el dirigent lleidatà va anunciar “noves normatives en 2 o 3 anys”, entre les quals va citar seguir potenciant el futbol femení, obligar que en cada camp hi hagi un desfibril·lador i que es faci un bon manteniment de la gespa artificial, cosa per a la qual s’emetrà un certificat que ho avali.

Més de 300 persones assistiran el proper dia 31, divendres, a la primera Gala del Futbol Lleidatà, en la qual es retrà homenatge a més de 60 jugadors, entrenadors i àrbitres lleidatans que van arribar a Primera divisió. Aquesta iniciativa, pionera a Catalunya i que la Federació Catalana de Futbol vol traslladar a la resta de les seues delegacions en els propers anys, tindrà lloc al restaurant La Boscana de Bellvís, que recentment ha aconseguit una estrella Michelin, a partir de les 20.00.

A la gala han confirmat l’assistència noms molt populars en el futbol lleidatà que van assolir la màxima categoria com Francesc Xavier

Sánchez

Estepa, Albert Aguilà, Antoni Palau o Jofre Mateu, aquest encara en actiu en el futbol indi. I pioners com Antoni Gausí, de 89 anys, que va jugar al Lleida, Reial Madrid, Celta i Saragossa, o Carles Dalmau, de 80 anys, que va provar l’elit a l’Oviedo i el Màlaga. D’entrenadors, hi seran els germans Moya i l’àrbitre Estrada Fernández.

En canvi, no hi podran assistir Carles Puyol, Joan Capdevila, Bojan Krkic, Jordi Figueras o els entrenadors Juan Carlos Oliva i Robert Martínez. Durant la gala s’entregarà a tots els assistents el llibre Lleidatans de Primera, una publicació bibliogràfica amb fotografies i dades sobre la carrera professional dels homenatjats, alguns en el record perquè van morir.

El vicepresident i delegat de l’FCF, Jordi Terés, va explicar que aquesta gala “serveix no només per reconèixer tots els lleidatans que van arribar un dia a Primera, sinó per donar a conèixer el nom de la província tant a escala nacional com internacional. Serà un èxit rotund”, va remarcar.

Per la seua part, el president de l’FCF, Andreu Subies, va destacar que “no és fàcil homenatjar futbolistes que van jugar a Primera fa 50, 40 o 10 anys, però és una cosa molt merescuda i que se’ls deu. Aquesta festa és un premi per a tot el futbol lleidatà en general”.

A la presentació, que va tenir lloc a la Diputació, van estar alguns dels protagonistes com Joan Capdevila, que va assenyalar: “És un honor enorme ser premiat a la meua terra.” O Sánchez Jara i Carles Dalmau, que van coincidir que “és un luxe per a nosaltres”, i l’àrbitre Estrada Fernández.

Autoritats, els dirigents Subies i Terés, els exjugadors Sánchez Jara i Dalmau, i l’àrbitre Estrada, ahir a la presentació.

Autoritats, els dirigents Subies i Terés, els exjugadors Sánchez Jara i Dalmau, i l’àrbitre Estrada, ahir a la presentació.

tracking