SEGRE

COMPETICIÓ

La Val d'Aran decidirà els títols de la Copa del Món d'esquí de muntanya

Kilian Jornet serà la principal atracció d’una cita que espera 600 esquiadors

La prova, que es disputarà els dies 8 i 9 d’abril, es va presentar ahir a Barcelona.

La prova, que es disputarà els dies 8 i 9 d’abril, es va presentar ahir a Barcelona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Val d’Aran serà l’escenari, els dies 8 i 9 d’abril, de l’última cita de la Copa del Món d’esquí de muntanya, una prova en la qual estaran en joc tots els títols, tant de la disciplina individual com de la Vertical Race. Dissabte es disputarà la prova individual, en el marc de la 59a edició del Ral·li del Centre Excursionista de Catalunya (CEC), i diumenge, la vertical, coincidint amb la popular cronoescalada Era Pujada. Paral·lelament se celebraran les proves Open i la Copa Catalana d’esquí de muntanya. En total, hi prendran part uns 600 esquiadors, 120 dels quals a la Copa del Món.

Entre els aspirants hi haurà el lleidatà Kilian Jornet, vigent campió del certamen en les dos disciplines i que recentment es va proclamar campió del món vertical i subcampió individual. És el màxim favorit a guanyar la vertical, de la qual és el líder, encara que és gairebé impossible que revalidi el títol individual, després de la desqualificació que va patir al costat d’uns altres dos competidors a Cambre d’Aze (França) per discrepàncies amb els jutges. En la categoria femenina, també hi haurà representació lleidatana en la figura de la urgellenca Laura Orgué i la pallaresa Marta Riba.

Xavi Pocino, membre del Centre Excursionista d’Aran, va comentar ahir durant l’acte de presentació de la prova a la seu del CEC que “fa vuit anys que organitzem l’Era Pujada, que per primera vegada es convertirà en una prova de la Copa del Món. Ens il·lusiona molt no només per la participació d’elit, sinó també per la popular. Aquest esdeveniment servirà perquè la gent conegui més Aran en l’àmbit internacional”.

L’alcalde del Vielha, Joan Antoni Serrano, va destacar que “des de l’equip de govern hem apostat per comptar amb proves de gran nivell a Vielha, on se celebraran tots els actes de la Copa fora de l’àmbit competitiu”. Per la seua part, Luis Carlos Medina, vicesíndic del Conselh Generau d’Aran, va afirmar que “cal destacar l’aposta que fa la Val d’Aran per l’esquí de muntanya. Tenim un territori idoni per a la pràctica d’aquest esport i volem que tothom ens conegui com una destinació de neu, però també de muntanya”.

tracking