L’Espanyol suma un punt a Eibar, que l’allunya de la zona europea

Jurado va igualar el gol inicial de Kike García

Óscar Duarte és retirat en llitera amb signes visibles de dolor.

Eibar i Espanyol es van repartir ahir els punts a Ipurua (1-1), un resultat amb el qual tots dos perden el tren dels llocs europeus. Els guipuscoans necessitaven tornar a guanyar després de tres jornades sense fer-ho, amb l’objectiu de no despenjar-se de la zona europea i de superar un rival directe. Finalment, aquest repartiment de punts deixa el conjunt basc vuitè, a vuit punts de zona d’Europa League, mentre que els blanc-i-blaus són novens, a nou punts.

El partit va començar amb els dos conjunts temptejant-se i poc perill a les àrees. Amb el transcurs dels minuts, l’equip basc va anar assumint el control i una gran centrada de Pedro León va permetre a Kike García enviar la pilota a la xarxa amb una precisa rematada de cap (1-0). El gol va donar ales als de Mendilibar, que es van bolcar a la recerca del segon gol que els donés una tranquil·litat que no va arribar. Després del pas per vestidors, el partit no va variar, amb l’Eibar dominador, però els periquitos semblaven capaços de treure les ungles en qualsevol moment. En el minut 50 va arribar la urpada espanyolista, en una bona volea de Jurado dins de l’àrea que va posar les taules en el marcador. Després de l’empat, l’Eibar no es va acovardir i va redoblar els esforços, encara que el marcador ja no es va moure.

La nota negativa va ser la lesió del central costa-riqueny de l’Espanyol Óscar Duarte, que té una entorsi al genoll esquerre.