SEGRE

CICLISME ACTIVITATS

La Xallenge David Duaigües reuneix 500 ciclistes a Seròs

En la segona jornada de la clàssica cita, que es va iniciar a Almatret fa set dies

Un moment de la prova, no competitiva, que es va celebrar ahir a Seròs.

Un moment de la prova, no competitiva, que es va celebrar ahir a Seròs.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Xallenge David Duaigües va tancar aquest diumenge a Seròs la vuitena edició, en una cita en la qual es van reunir uns cinc-cents ciclistes. Aquesta emblemàtica prova del calendari lleidatà es va iniciar la setmana passada a Almatret, on van prendre part quatre-cents cinquanta ciclistes. L’organització és a càrrec dels ajuntaments d’Almatret i Seròs, així com del Club Ciclista i Excursionista d’Almatret i el Club Ciclista Seròs.

En la jornada d’ahir, en la distància llarga, uns 50 quilòmetres, el millor temps el va firmar Luis Maldonado (Bici 3.0), amb un temps de 2 hores, 13 minuts i 12 segons, seguit amb el mateix temps per Albert Massana (Bike Taller Cannondale Reus), i va completar el podi Xavier Vázquez (Orbikes Team).

Pel que fa a la categoria femenina, la més ràpida va ser Desi Laín (CC Sariñena), amb un temps de 2:57:42, i van completar el podi Larissa Hosleag (Team Benimoto Bikes) i Montse Masip (Club Triatló Lleida).

En la distància curta, d’uns 30 quilòmetres, en la categoria masculina el més ràpid va ser Marc Miguel (Megabici), amb 1:16:49, seguit de l’independent Toni García i de Manel Serrano (Team Power Bike Cycling), mentre que en la categoria femenina la més ràpida va ser Lelis M. Scheneider (Andreu Bicis), amb 1:34:01, i van completar el podi Sara González (independent) i Marta Camí (CCE).

Dos jornades no competitives

La Xallenge David Duaigües és una prova no competitiva, que se celebra sempre durant dos jornades i que té per objectiu donar a conèixer el passatge de l’Aiguabarreig i el Segrià sec, i que se celebra en memòria d’un dels cinc bombers que van morir l’estiu del 2009 durant les tasques d’extinció de l’incendi d’Horta de Sant Joan.

Encara que es tracta d’una prova no competitiva, els organitzadors estableixen una llista de classificació per temps a cada distància i categoria. A més a més, s’organitzen diferents activitats paral·leles, com per exemple visites paisatgístiques i a museus.

Es tracta també d’una prova cardioprotegida, ja que en les dos cites els organitzadors tenen preparats entre deu i quinze desfibril·ladors externs automàtics en punts estratègics.

tracking