SEGRE

DEPORTES

L’italià Cimolai, primer líder de la Volta a Catalunya

Avui es disputa a Banyoles la contrarellotge per equips || La ronda catalana ha eliminat la figura de les hostesses als podis

La pubilla i l’hereu de Calella van substituir les tradicionals hostesses ahir al podi.

La pubilla i l’hereu de Calella van substituir les tradicionals hostesses ahir al podi.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’italià Davide Cimolai (FDJ) es va adjudicar ahir a l’esprint la primera etapa de la Volta Ciclista a Catalunya i es va convertir en el primer líder, abans de l’esperada contrarellotge per equips d’avui. Vencedor l’any passat en la penúltima etapa, el velocista transalpí va repetir triomf a la primera jornada de la noranta-setena edició, de 178,9 quilòmetres amb inici i final a Calella, on es va imposar al francès Nacer Bouhanni (Cofidis). L’etapa no va oferir gaires sorpreses, malgrat els sis ports de muntanya i 3.000 metres de desnivell, en què els favorits a la victòria final, com Froome (Sky), Contador (Trek Segafredo) i Valverde (Movistar), van superar sense contratemps.

Calella acollia per cinquè any consecutiu la jornada inaugural de la Volta. No va ser un dia més per a la família de la Volta, ja que es va anunciar la signatura d’un acord de cinc anys entre els organitzadors i ASO, l’empresa propietària del Tour de França, que s’ocuparà de la producció d’imatges i la distribució de drets de televisió i altres acords. Avui es disputa la contrarellotge per equips, de 41,3 quilòmetres, amb inici i final a Banyoles.

La Volta ha prescindit de les tradicionals hostesses que donaven els premis al final de l’etapa. “Sóc totalment contrari al fet que s’utilitzin noies com un objecte de decoració”, va dir Rubén Peris, director de la carrera.

tracking