SEGRE

FUTBOL VIOLÈNCIA A L?ESPORT

Antiviolència portarà a Fiscalia el vídeo de la baralla entre pares

L’Alaró, un dels clubs implicats, retira el seu equip infantil

Lete, president del CSD –ahir amb Tebas–, va deplorar els fets.

Lete, president del CSD –ahir amb Tebas–, va deplorar els fets.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Antiviolència de la Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB) enviarà a la Fiscalia el vídeo de la baralla multitudinària entre diversos pares de jugadors infantils, a la localitat mallorquina d’Alaró i presentarà denúncies per la via penal, segons va confirmar ahir el president d’aquest organisme, l’advocat Llorenç Salvà. “Informarem dels fets sense entrar en més valoracions, és a dir, serà el fiscal el que determinarà el tipus de delicte penal que es pot aplicar després dels incidents en un camp de futbol”, va afegir Salvà.

Al marge de la via judicial que obrirà Antiviolència a la Fiscalia de les Balears, i després, si cal, al Tribunal Superior de Justícia de les Illes, la Guàrdia Civil d’Inca també investiga les denúncies creuades entre els progenitors. Ahir va començar a prendre declaració als pares involucrats a la baralla multitudinària.

Demanen als clubs que identifiquin i expulsin els pares que tinguin un comportament violent

Per la seua part, la Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB) entregarà avui un informe a la delegació del Govern en contra de l’actuació dels espectadors antiesportius.

Després d’una reunió d’urgència convocada per Miquel Bestard, el seu president, la FFIB va acordar que aquest cap de setmana tots els partits de fase de les Balears guardaran minuts de silenci en contra de la violència. Salvà també va demanar a tots els clubs col·laboració per expulsar els espectadors violents dels camps de futbol. “Cada club s’ha de responsabilitzar del seu públic, i corregir els que cada diumenge van al camp a insultar, perquè cada entitat sap qui són”, va dir.

Bestard va proposar que els àrbitres puguin actuar contra els que insulten o mostrin actituds violentes a la grada, suspenent parcialment els partits, com ja succeeix a Catalunya. Una altra proposta que s’estudiarà és la d’elaborar un registre de violents, perquè si són expulsats d’un club no puguin fitxar per cap altre. Salvà va felicitar els clubs implicats per donar la cara i va lamentar que “els veritables culpables, els pares que van envair el camp, no hagin sortit a reconèixer el seu error i a demanar disculpes”.

L’Alaró ha retirat l’equip de la competició, encara que demanarà a la Federació poder continuar competint en partits “amistosos”, mentre que el Collerenc ha apartat diversos jugadors.

José Ramón Lete, president del CSD, va qualificar els fets com l’“antítesi” dels valors que representa l’esport.

tracking