SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DE QATAR

Màrquez, darrere Viñales

Obre el Mundial segon als primers lliures de Qatar, només superat pel pilot de Yamaha || Pedrosa va ser tercer, amb Folger en quarta posició

Marc Màrquez comparteix impressions amb Santi Hernández en el primer entrenament lliure a Qatar.

Marc Màrquez comparteix impressions amb Santi Hernández en el primer entrenament lliure a Qatar.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Maverick Viñales (Yamaha) va aconseguir ahir el millor temps en els primers lliures de MotoGP del GP de Qatar, prova inaugural del Mundial, al davant del lleidatà Marc Màrquez (Honda), a gairebé 6 dècimes, i el seu company Dani Pedrosa. En tot just quatre voltes es van començar a definir les posicions del capdavant, amb Dovizioso (1:55.873) i la seua Ducati primers, seguit a escassament una dècima de Màrquez. Una mica més enrere hi havia Viñales, que a la cinquena volta ja estava a 50 mil·lèsimes de l’italià i a la següent era líder (1:55.668). El treball als boxs va ser intens, amb constants aturades, sobretot de Jorge Lorenzo, encara en ple procés d’adaptació a la seua Ducati, però també de Viñales i Pedrosa. Després de la seua sortida de boxs, Dani va ser un dels pilots que van millorar substancialment el seu temps per avançar-se fins a la tercera plaça, amb Màrquez just al darrere. A la setzena volta, Viñales va rodar en 1:54.739, amb Màrquez segon a gairebé mig segon. A la següent Viñales va batre el seu crono d’entrenaments (1:54.316) i es va distanciar en gairebé sis dècimes del seu immediat perseguidor, el campió del món, davant de Dani Pedrosa i amb Jorge Lorenzo cinquè, superat en última instància pel debutant Jonas Folger. Valentino Rossi (Yamaha) va acabar en novena posició, aflorant els problemes que durant la pretemporada ha tingut amb l’evolució de la moto, a gairebé un segon i mig del capdavant i amb tot just 73 mil·lèsimes d’avantatge sobre Aleix Espargaró. Álvaro Bautista va acabar a la catorzena plaça, amb Alex Rins divuitè, just al davant de Tito Rabat, Héctor Barberá i Pol Espargaró.

Al darrere

Les ratxes van impedir als pilots de Moto2 i Moto3 millorar els temps del primer test

d’Öttl va acabar el balear Joan Mir, davant de l’argentí Gabriel Rodrigo, que es va fer una fractura de clavícula que li impedirà disputar la primera carrera de la temporada.

Àlex arranca cinquè als primers lliures de Moto2 Àlex Màrquez va obrir la seua tercera temporada en Moto2 amb la cinquena posició en els primers lliures del GP de Qatar, dominats pel suís Thomas Luthi, que va caure a la segona tanda quan era tercer. Fora de joc el suís, els seus rivals més directes van intentar superar el registre matinal que havia protagonitzat (2:00.422), però el fort vent els ho va impedir, encara que va ser l’italià Francesco Bagnaia que es va posar primer però lluny del temps de Luthi. Màrquez, millor pilot estatal de la categoria, va ser cinquè amb el seu temps de la primera tanda, amb Axel Pons en novena posició, Jorge Navarro setzè, i més enrere Xavier Vierge, Isaac Viñales, Julián Simón –que substitueix en aquesta cursa el lesionat Iker Lecuona–, Edgar Pons i Ricard Cardú, que també supleix Axel Bassani. En Moto3, l’alemany Phillipp Öttl va ser el més ràpid amb el registre que va marcar a la primera tanda. Malgrat comptar amb dos sèries d’entrenaments, tant els pilots de Moto3 com els de Moto2, el fort vent regnant a la segona va impedir a gairebé tots millorar els anteriors registres.

tracking