SEGRE

Marc Màrquez acaba quart en la primera carrera del Mundial

Victoria de Maverick Viñales en el seu debut amb Yamaha, mentre Àlex Màrquez ha estat cinquè en Moto2

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez ha acabat quart en la primera carrera del Mundial de MotoGP disputada aquesta nit a Qatar, en la que el gran protagonista ha estat Maverick Viñales, que ha aconseguit la victòria en el seu debut amb Yamaha. La prova ha començat amb mitja hora de retard a causa de la pluja i, encara que aquesta ha cessat, l’organització ha decidit finalment escurçar-la a vint voltes.

El de Cervera, que defensa el títol, ha sortit segon, per darrere d’Ianonne, a qui ha acabat superant per situar-se al capdavant. No obstant això, un debutant en la categoria, el francès Johann Zarco, campió de Moto2 la passada temporada, li ha depassat|excedit ràpidament i ha tirat amb força, posant terra pel mig. Màrquez també s’ha vist superat per Andrea Dovizioso, la Ducati del qual ha mostrat tenir una velocitat punta bastant més gran que l’Honda, però s’ha vist beneficiat per la caiguda de Zarco, que el situava en segona posició. Tanmateix, Viñales, que partia de la "pole" però havia sortit malament, i el sempitern Valentino Rossi han anat remuntant posicions fins arribar a la empremta del lleidatà, al que han acabat avançant. A partir de llavors, Dovizioso, Viñales i Rossi s’han disputat el triomf en una gran lluita, especialment entre els dos primers, que s’han avançat en diverses ocasions. Finalment, el català ha entrat a la meta per davant de Dovizioso i Rossi, per aquest ordre, mentre que Màrquez ha hagut de conformar-se amb la quarta plaça per davant del seu company d’equip Dani Pedrosa.

D’altra banda, el seu germà Àlex ha acabat cinquè en la prova de Moto2, on s’ha imposat el seu company d’equip Franco Morbidelli per davant del suís Thomas Luthi. Màrquez ha lluitat per la tercera plaça durant bona part de la carrera, però ha acabat cedint davant de Takaaki Nakagami, que ha estat tercer, i el portuguès Miguel Oliveira.

tracking