SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Un Miniestadi ‘Johan Cruyff’

El Barça posarà el nom de l’holandès al camp de la base, col·locarà una estàtua al Camp Nou i demanarà a l’ajuntament que li dediqui un carrer || La família dóna al Museu la seua Pilota d’Or

Jordi Cruyff, Bartomeu i Cardoner, ahir a l’anunciar els actes d’homenatge al tècnic holandès.

Jordi Cruyff, Bartomeu i Cardoner, ahir a l’anunciar els actes d’homenatge al tècnic holandès.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou estadi que s’està construint a la Ciutat Esportiva Joan Gamper portarà el nom de Johan Cruyff, segons va anunciar ahir el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, durant la presentació dels actes d’homenatge al tècnic mort divendres passat va fer un any. En aquest estadi que substituirà l’actual Miniestadi jugarà el Barça B i altres equips del futbol base.

Bartomeu també va anunciar que al recinte del Camp Nou –on hi haurà el futur Espai Barça– s’aixecarà una estàtua “en un lloc destacat” en record de Cruyff, mentre que el vicepresident Jordi Cardoner va fer pública la intenció del club de demanar a l’ajuntament de Barcelona que un carrer dels voltants del Camp Nou porti el nom de l’exjugador i extècnic del Barcelona. El vicepresident blaugrana va dir que proposarà que sigui l’actual carrer Arístides Maillol, on s’ubiquen les oficines del club, el que canviï el seu nom pel de Johan Cruyff.

Segons Bartomeu, “va canviar la mentalitat del club, va demostrar que el món és dels innovadors”

El Museu del Barça també tindrà un “espai propi” dedicat a la figura de Johan Cruyff, en el qual figuraran, entre altres objectes, una samarreta del Barça amb el número 9 i la Pilota d’Or que l’holandès va guanyar en la temporada 1973-1974 quan era jugador blaugrana. La família ha cedit al club aquests dos objectes.

Bartomeu va fer entrega al fill de Johan Cruyff, Jordi, d’un quadre amb el disseny final de l’estadi que portarà el nom del seu pare. El president blaugrana va dir que totes aquestes mostres de record a Cruyff són una manera de “posar en relleu el seu llegat”.

tracking