SEGRE

DEPORTES_LUNES

Vettel, primer líder del Mundial

L’estratègia de Ferrari dóna el triomf a l’alemany a Austràlia, davant dels Mercedes de Hamilton i Bottas || Sainz va acabar vuitè, mentre que Fernando Alonso va abandonar a falta de cinc voltes

Sebastian Vettel celebra al podi el triomf en el Gran Premi d’Austràlia al davant dels Mercedes de Hamilton i Bottas.

Sebastian Vettel celebra al podi el triomf en el Gran Premi d’Austràlia al davant dels Mercedes de Hamilton i Bottas.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estratègia de Ferrari, que no guanyava una carrera de Fórmula 1 des del setembre del 2015, va donar ahir el triomf a Sebastian Vettel, que va batre Lewis Hamilton en la primera prova puntable del Mundial, el GP d’Austràlia. Mercedes va ser la gran damnificada, amb una mala estratègia per al britànic, que fins i tot va patir al final amb el seu company Bottas, que va ser més ràpid a la segona meitat de cursa i va arribar a posar-se a prop, i no va posar en perill el segon lloc per ordres d’equip. Raikkonen va aconseguir la quarta posició, seguit per Verstappen, protagonista amb el seu Red Bull després de la retirada per problemes de Ricciardo. Carlos Sainz (Toro Rosso) va acabar vuitè al davant del seu company Daniil Kvyat, que va haver de deixar passar per decisions d’equip però que després va depassar a causa dels problemes mecànics, i va tancar els punts Esteban Ocon (Force India), beneficiat per la ruptura de suspensió de Fernando Alonso (McLaren), que va abandonar a tres voltes del final. La sortida va necessitar dos intents després dels problemes del Renault de Hülkenberg, i amb una arrancada perfecta per a Hamilton, que va conservar la primera plaça. A la volta 17 van començar les estratègies. Hamilton va col·locar pneumàtics tous, mentre que Vettel i Ferrari van optar per aguantar l’ultratou i intentar distanciar l’anglès. Vettel va augmentar el seu avantatge, mentre que Hamilton patia per intentar avançar Verstappen, quart i que feia un favor decisiu a l’alemany a l’aguantar les escomeses de l’anglès, cosa que li donaria al tetracampió la distància definitiva. Gràcies a aquesta distància, quan Vettel va passar per tallers va sortir just davant de Verstappen i Hamilton, en una gran maniobra de Ferrari. Vettel va aconseguir el lideratge a la volta 27, quan van parar Bottas i Raikkonen. Hamilton no aconseguia retallar la renda de Vettel, ja que va patir al desfer-se dels doblats i va veure Bottas retallar-li distàncies. L’alemany de Ferrari atresorava 8 segons de distància amb 20 voltes per al final.Pràcticament no es movien les posicions, amb Sainz i Alonso tancant la zona de punts. L’asturià, que tenia controlada la desena posició, va patir a falta de 5 voltes la ruptura de la suspensió, i es veia depassat per Ocon i Hülkenberg. Amb la impossible persecució de Hamilton, Vettel només va haver de gestionar el seu avantatge i celebrar un triomf anhelat per Ferrari, que es va traduir en festa al garatge del cavallino rampante i en esperances per al públic d’una Fórmula 1 amb més contendents que en anteriors temporades.

“Pocs cops he tingut un cotxe tan poc competitiu” Fernando Alonso va manifestar després de la carrera que “és, segurament, la millor carrera de la meua vida fins al moment. Poques vegades he tingut un cotxe tan poc competitiu com en aquesta cursa. Sense fer preparació hivernal, havent de salvar gasolina de manera brutal, crec que més o menys un segon per volta havíem d’aixecar el peu, i tot i així estàvem en els punts. Ha estat una sorpresa bastant gran el que estàvem aconseguint i finalment no s’ha pogut completar. Poques vegades es repetirà aquest cap de setmana. Tretzè en la crono, ens hem posat en la Q2 i ara, en carrera, ficar-nos en els punts. Crec que en les pròximes curses serà pràcticament impossible”, va afegir. Per la seua part, Carlos Sainz va assenyalar que “quan et falta velocitat punta és difícil defensar-se. A partir d’aquí, hem estat vuitens tota la carrera i he hagut de deixar passar el meu company perquè m’ho ha demanat l’equip. Després ell ha hagut de parar”.

Sebastian Vettel celebra al podi el triomf en el Gran Premi d’Austràlia al davant dels Mercedes de Hamilton i Bottas.

Sebastian Vettel celebra al podi el triomf en el Gran Premi d’Austràlia al davant dels Mercedes de Hamilton i Bottas.

tracking