FUTBOL TERRITORIAL

El 'cas Blocs', a Barcelona

El Comitè de Competició de la Catalana resoldrà avui l’expedient davant de la gravetat dels fets || El club demana jugar els minuts que falten del partit suspès a Artesa de Lleida

Jugadors del Blocs Joan Carles, al fons, van envoltar el col·legiat diumenge a Artesa de Lleida.

BlocsAmado Forrolla

El Comitè de Competició de la Federació Catalana de Futbol (FCF) de Barcelona ha assumit, a causa de la gravetat dels successos i dels precedents, l’expedient relatiu al Blocs Joan Carles i té previst donar a conèixer avui, per procediment extraordinari, les sancions corresponents al partit que va disputar a Artesa de Lleida, de Quarta Catalana. El partit va ser suspès diumenge en el minut 85, amb 3-2 en el marcador a favor de l’equip local, després que diversos jugadors del Blocs envoltessin l’àrbitre reclamant un penal. El col·legiat, de la demarcació de Tarragona, com és habitual en els partits que juga el Blocs Joan Carles, va haver de sortir del terreny de joc escortat pels Mossos i el partit va quedar suspès.

El Blocs Joan Carles ha presentat al·legacions davant de la delegació de Lleida de l’FCF sol·licitant que es disputin els minuts que falten per a la conclusió del partit. Aquesta és una de les decisions que ha de prendre el Comitè, així com les possibles sancions als jugadors implicats en l’incident o al mateix club, que ja té el camp clausurat i s’ha vist involucrat al llarg de la temporada en diversos conflictes durant la disputa dels seus partits.

La delegació de Lleida ha decidit prolongar una jornada més la competició a Quarta Catalana

En el probable cas que el Comitè de Competició doni per finalitzat el matx, la victòria pel resultag de 3-2 ratificaria l’ascens de l’Artesa a Tercera Catalana, que ja ho va celebrar l’equip el mateix diumenge sobre el terreny de joc. El Blocs Joan Carles, que ja està advertit d’exclusió després de diversos incidents considerats greus, en una carta pública va assegurar sentir-se perseguit i que patia “marginació” des de la seua fundació fa tres anys.

De l’incident que va provocar la suspensió expliquen que el partit “va ser net fins al minut 86, quan hi va haver un clamorós penal que no sabem per què no es va xiular”.

D’altra banda, la delegació a Lleida de la Federació Catalana de Futbol ha decidit prolongar una setmana més la Lliga a Quarta Catalana, en els dos grups. La competició havia de finalitzar aquest pròxim cap de setmana, però com que en l’anterior van haver de suspendre’s diversos partits dels dos grups a causa de les inclemències meteorològiques, s’ha pres aquesta decisió. El pròxim cap de setmana es jugarà la jornada que correspon, mentre que els ajornats es jugaran la següent. La competició per als equips d’aquesta categoria segueix amb el duel entre els dos campions de grup, mentre que qui ho desitgi de la resta dels equips pot prendre part a la Copa Federació que començaria d’aquí a un parell de setmanes.

Les claus La decisió s’espera avui - El Comitè de Competició de Barcelona decidirà avui les sancions del partit, per procediment extraordinari, atesa la gravetat dels incidents de diumenge, així com la reiteració de conflictes en els quals es veu implicat el Blocs. El Blocs demana jugar - El Blocs Joan Carles, per la seua part, ha enviat a la Federació la petició perquè es disputin els minuts que falten del partit entre l’Artesa de Lleida i el Blocs, suspès en el minut 85 després que diversos jugadors envoltessin l’àrbitre. Títol en joc - Si es dóna el partit per finalitzat, l’Artesa serà confirmat com a campió del grup. També s’ha de ratificar avui l’obertura d’expedient i les sancions a jugadors i club.