Un jugador de l’Alpicat centra la pilota des de la banda en una de les accions que van tenir lloc ahir en el partit davant del Vilanova.AMADO FORROLLA

Un solitari gol de Xavi Gomà va donar la victòria a l’Alpicat davant d’un rival directe per evitar el descens a Segona Catalana, el Vilanova (1-0). El partit, que va estar marcat pel fort vent, va arrancar amb un primer avís dels locals per mitjà de Garriga, que va centrar per a Vendrell, però aquest no va poder rematar amb claredat (6’). En el 14, el mateix Vendrell va robar la pilota a la frontal de l’àrea visitant i va cedir per a Garriga, que va assistir perquè Xavi Gomà posés a prova el porter Javi amb una vaselina.

A pesar de les primeres escomeses de l’Alpicat, tant les condicions climatològiques com la importància dels punts per als dos equips van tenir massa protagonisme i van anar en detriment de l’espectacle que es va veure sobre el terreny de joc al llarg dels 90 minuts. La millor ocasió del Vilanova va arribar quan es complia la primera mitja hora de joc. Contreras va fer una centrada que es va anar enverinant cap a la porteria i la defensa roja va haver de rebutjar la pilota a la mateixa línia de gol. Amb l’empat a zero inicial, es va arribar al final del primer temps.

Després del descans, l’Alpicat va posar una marxa més. Aitor i Garriga van intentar inaugurar el marcador amb dos xuts llunyans que no van veure porteria (46’ i 51’). També va poder arribar el 0-1 per mitjà de Roca, però Crisos va desviar la pilota a córner amb una gran estirada. En el minut 60 va arribar l’únic gol del partit. Bon contraatac del conjunt lleidatà, en el qual Garriga va assistir Xavi Gomà dins l’àrea del Vilanova perquè aquest superés Javi després d’un primer rebuig del porter visitant. Amb el marcador a favor, l’equip entrenat per Mena va fer un pas enrere i va defensar una victòria vital per evitar el descens. El Vilanova va intentar arriscar més en atac, però li faltava inspiració en els últims metres. Els locals, per la seua part, sí que van poder ampliar el marcador amb un ràpid contraatac en el minut 84, però la rematada final de Vendrell es va estavellar al pal dret de la porteria defensada per Javi. En el 87, Crisos va salvar l’empat a la sortida d’un córner i, en el 88, Aitor va veure una rigorosa segona groga i va deixar l’Alpicat en inferioritat numèrica. Malgrat això, els locals van conservar la seua escassa renda fins al xiulet final.

Amb aquesta victòria, l’Alpicat suma un total de 31 punts, a falta de tan sols set jornades perquè arribi el final de la competició de lliga.