Això es complica

L’Actel Lleida cau a Palma i es deixa part de les seues opcions de disputar els ‘play-offs’ || La defensa a la primera meitat i els nervis van passar factura a l’equip de Comenge

Mbaye i Nevels defensen un jugador del Palma.

Mbaye i Nevels defensen un jugador del Palma.ÚLTIMA HORA

Nova derrota, i són tres. L’Actel Lleida es va deixar aquest diumenge a Palma moltes de les seues opcions de disputar els play-offs d’ascens al caure davant d’un rival directe (92-82) que va saber aprofitar els nervis dels de taronja a la primera meitat, en què la defensa va ser una xacra per a l’equip de Comenge. Ara el panorama queda molt tocat per als lleidatans, ja que, a falta de quatre partits per al final de la fase regular, són dos les victòries que caldria retallar als rivals, pràcticament un somni.

Bon inici de partit sota una intensa graderia, que va començar pressionant des del primer minut. Especialment encertat va estar Nevels i, gràcies a l’escorta nord-americà, l’Actel Lleida va agafar un primer avantatge de 2-8, amb 6 punts de Garrett. El Palma estava nerviós, potser superat per l’ambient, però Serrano es va convertir en el seu home per guiar la remuntada. A poc a poc van anar agafant avantatge del mal moment en el llançament que estaven passant els de taronja i, a més, els col·legiats van assenyalar una antiesportiva a Sevillano, que encara es deu preguntar ara per què. Uriz i Bivià, amb un triple, van completar un parcial de 12-0 (14-8) després del qual Comenge va haver de demanar temps. El tècnic lleidatà va donar entrada a Rubín de Celis i Alzamora per intentar ajustar les defenses, però els balears van continuar castigant la falta d’encert, per assolir una màxima diferència de 10 punts (19-9) després d’una cistella de Zengotitabengoa. L’Actel Lleida només era capaç d’anotar des de la línia de tirs lliures o de retruc, com en el cas d’Alfons, i Fornàs es va encarregar de posar el 24-13. Als de Comenge se’ls estava escapant el partit i només anaven pel primer quart. Sort que va aparèixer Martí i un triple de Sutina, per ajustar el marcador fins al 26-18.

Encaixar més de noranta punts a la pista del Palma és sinònim de complicar-se la possibilitat de triomf

Dos triples consecutius de Feliu, amb moltes ganes, van obrir el segon parcial i, encara que el Palma va contestar amb un de Bivià, l’Actel Lleida va replicar amb dos més de Martí i Sutina. Els lleidatans donaven la volta al partit (29-30) en menys de quatre minuts. Però no li va costar gens al conjunt balear tornar a agafar les regnes del matx. Amb un parcial de 7-0 culminat amb un triple de Mockford van demostrar qui hi posava més ganes. Els 6 punts van ser l’avantatge més habitual en aquests compassos del segon quart i l’Actel Lleida no trobava la tecla per posar-se de nou davant, ni amb Nevels. Comenge va demanar el seu segon temps amb 40-36, però els locals continuaven molt encertats de cara a cistella. Al final, una safata de Grabauskas sobre la botzina deixava el 46-40 al descans. I la sensació que a l’Actel Lleida li calia fer un pas endavant si volia demostrar qui era l’equip que es mereixia la novena plaça, l’última que donava accés als play-offs. De moment, aquesta era per a un Palma molt més ficat en el partit.

La segona meitat va començar de la millor manera, amb un triple de Rubín de Celis que ajustava el marcador i, poc després, un altre de Nevels tornava a posar l’Actel Lleida davant. Eren els moments de més encert exterior que havien tingut els de taronja, una festa a què també es va apuntar Martí. A mitjans del tercer quart, els lleidatans manaven 50-53, però Fornàs es va encarregar d’acabar amb aquesta dinàmica. Un altre triple de l’ex del Lleida Bàsquet va iniciar un parcial de 8-0 amb el qual el Palma va tornar a posar-se davant. L’única resposta que va tenir l’Actel Lleida va ser des de l’exterior, amb triples de Nevels i Demétrio, però els balears estaven agafant unes rendes perilloses. Comenge va demanar temps amb el 65-59, un moment perillós que van culminar els locals en els últims minuts d’aquest tercer quart. Els lliures de Sutina eren l’única resposta a la facilitat amb què anotaven els balears i una nova safata sobre Grabauskas va tancar aquest quart amb el 71-62. O hi havia una reacció immediata o les coses es posarien molt complicades.

Aquesta va arribar de nou amb un triple de Nevels tot just començar els últims deu minuts i l’Actel Lleida es va animar. Una altra cistella del nord-americà i dos tirs lliures de Demétrio van completar un parcial de 0-7 (71-69) amb el qual els lleidatans es tornaven a ficar en el partit. Però, una altra vegada, el Palma va reaccionar davant d’aquest intent dels de taronja i va tornar a posar terra pel mig, fins que Comenge va demanar temps després del 77-71 de Serrano. Semblava que els balears s’escapaven, directes a buscar una plaça de play-off que s’ha entravessat a l’Actel Lleida, i van assolir els 8 punts d’avantatge a poc més de dos minuts per al final. Tanmateix, dos lliures de Mbaye i una recuperació de Simeón que va acabar amb esmaixada de Nevels (84-80) va posar nerviós Sastre. El Palma tornava a imposar-se a l’esperit dels lleidatans, que van veure com se’ls escapava la reacció de les mans. Primer en un atac que Martí no va saber completar i després en dos tirs lliures fallats per Nevels, una cosa molt inusual. Davant de tots aquests errors i ja amb els nervis a flor de pell, el Palma va sentenciar i va deixar l’Actel Lleida a les portes del no-res (92-82).