EL MILLOREL PITJOR

El trident ataca de nou

Un gran gol de xilena de Luis Suárez i un doblet de Messi, el primer després de jugada de Neymar, fulminen un Sevilla impotent || Els blaugranes van jugar la millor primera part de la temporada

Juan Carlos Unzué dóna instruccions al davanter brasiler Neymar, cosa que podria repetir-se la pròxima temporada com a primer tècnic.EFE

El Barcelona en va tenir prou amb mitja part, en la qual va elaborar un joc d’altíssim nivell, per desfer-se del Sevilla per 3-0, que firma el sisè partit seguit, cinquè a la Lliga, sense conèixer la victòria. Dos gols del reaparegut Messi, que es va perdre el partit a Granada, i una xilena espectacular de Luis Suárez van ser la targeta que va deixar el Barcelona en uns primers 45 minuts en què va acabar dominant un Sevilla que ho va passar malament i sense poder optar a tenir la pilota per frenar l’envestida del rival.

Al Barcelona li va sortir la millor primera part del curs, i no tant pels gols (3-0), sinó per l’autoritat que va imposar contra un rival que s’esperava que podria oferir més resistència. Excepte un intent de rematada de cap en un error defensiu del Barcelona, i una pilota que es va trobar N’Zonzi sol davant de Ter Stegen, en la qual el porter blaugrana va tornar a mostrar sang freda per aguantar i atallar el perill, el Sevilla va viure de mig camp cap a Rico.

Va posar tres centrals Jorge Sampaoli, a més dels dos laterals, però el Barcelona ja havia guanyat la partida amb el seu 3-4-3, que una vegada més va tornar a sortir-li bé, especialment pel to físic dels blaugranes, amb gran convicció en la pressió per recuperar la pilota i no trencar-se per alguna línia. Els vuit primers minuts de partit van ser un vendaval dels de Luis Enrique davant d’un Sevilla que va viure cuirassat a prop de l’àrea, veient com Messi avisava amb una pilota al travesser i un xut d’Iniesta, després d’una jugada individual, a més que els blaugranes sol·licitessin dos penals, per una agafada de Pareja a Luis Suárez i una mà de Nasri. Abans de la mitja hora, el Barça es va deslligar en atac, i ja en el 25 una jugada de Messi, després d’un robatori de Rakitic, va acabar amb l’argentí realitzant una centrada a què va respondre amb un refús defectuós Mercado, i Luis Suárez va connectar en una xilena el que va ser el gol de la nit (1-0). El Sevilla, tocat després d’un mes de març negre, anava a pagar el gol per una davallada anímica, i tres minuts després una mala transició sevillista al camp del Barça va acabar amb un altre robatori de Rakitic, que va conduir fins a enviar-lo llarg a Neymar, que va arribar fins a la línia, va centrar i Luis Suárez, que no tenia bon tret, va deixar enrere perquè Messi es jugués el xut, que va acabar en gol (2-0).

Cinc minuts després, en una nova escomesa dels barcelonistes, en un córner amb rematada primer de Mascherano, finalment va poder treure la pilota Pareja, però la va deixar perquè Messi connectés una volea que va acabar en el tercer de la tarda (3-0). Messi podria haver marcat un quart gol al minut 40, però aquesta vegada Mercado es va llançar a terra i va desbaratar una nova acció del poder de l’ofensiva del Barça. Jorge Sampaoli va moure la banqueta a l’inici de la segona part, traient un inoperant Nasri i també Mercado, donant entrada a Sarabia i a Kranevitter. El Sevilla va tenir més i millor la pilota, però el Barcelona va tornar a comptar aviat amb una oportunitat per marcar el quart, quan Sergio Rico va rebre de Mariano, va intentar tornar la pilota amb el peu però Luis Suárez la va guanyar en la pressió; va deixar Messi, que no va veure Rakitic sol, i va intentar una vaselina sense encert. El partit va deixar de tenir un dominador clar i això es va evidenciar en anades i vingudes, amb arribades clares a les dos porteries. Abans que Sarabia tingués una ocasió clara, el Barcelona havia tornat a triangular una acció de combinació, en la qual Messi va servir una passada interior a Iniesta, que per poc no va arribar a connectar amb l’esfèrica. Alcácer, que va sortir per Suárez, va poder marcar a passada d’Iniesta al 77, però el seu tret sol davant de Rico el va rebutjar el porter, la pilota del qual va caure a Rakitic, que va tirar alt. El Sevilla va estar a prop de marcar el gol de l’honor en un error a la passada de Digne, però Jovetic, que es va trobar a la frontal sol davant la marca de Mascherano, no va aconseguir disparar entre els tres pals. El partit es va consumir amb l’expulsió de Vitolo, per una dura entrada a Neymar que li va valer la segona groga, i un tret potent del jove Aleñá, al qual Rico va respondre amb una intervenció espectacular.