SEGRE

CORRUPCIÓ

L'Eldenc va arreglar cinc partits amb les màfies

El jutge imputa delictes de corrupció i organització criminal als cinc detinguts

Maiki, emmanillat, a l’arribar al jutjat.

Maiki, emmanillat, a l’arribar al jutjat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de partits manipulats per l’Eldenc ascendiria a cinc, inclòs el de dissabte passat davant del Barça B, segons va informar aquest dimecres la cadena Cope al programa El Partidazo, citant fonts de la investigació i aportant proves com missatges de WhatsApp entre els implicats que demostren les manipulacions. En tots, les quantitats apostades oscil·larien entre els 200.000 i els 500.000 euros.

Aquest dimecres, el jutjat d’Instrucció número 1 d’Elda va imputar delictes de corrupció i organització criminal als cinc detinguts acusats d’arreglar partits disputats per l’Eldenc després d’haver pres declaració al matí.

Després, els entrenadors Filippo Vitto Di Pierro i Fran Ruiz Casares, l’inversor italià Nobile Capuani, i els jugadors Nico Cháfer i Maiki Fernández van quedar lliures però amb càrrecs per decisió del jutge, encara que s’impedeix sortir del país als tres detinguts espanyols i de la UE als dos de nacionalitat italiana.

El jutge els manté la condició d’investigats i els imputa un delicte de corrupció entre particulars i un de pertinença a organització criminal. A més, al responsable del grup inversor que gestionava el club, Nobile Capuani, se li ha imposat comparèixer al jutjat dos vegades al mes.

L’Eldenc, que diumenge va suspendre l’activitat esportiva de la plantilla, va tornar aquest dimecres a la tarda als entrenaments amb tres tècnics. Roberto Campillo, entrenador del juvenil, Samuel Casado i Mario Cartagena, coordinador i entrenador del filial, respectivament, es faran càrrec de l’equip en les sis jornades que falten.

La junta gestora netejarà el vestidor i tan sols s’hi quedaran sis jugadors, entre els quals el lleidatà Cheikh, que va destapar l’escàndol. Aquest va dir aquest dimecres que “no són dos jugadors, són més, però potser amb els altres no han trobat aquestes proves tan clares com les que tenien amb els dos que van arrestar”.

Per la seua banda, el director esportiu del Lleida, Jordi Esteve, va dir aquest dimecres que “estem a l’expectativa i esperem que actuï la federació”. Aquesta, de moment, ha obert expedient del cas.

Partits manipulats

  • 18/02 Vila-real B-Eldenc 4-0. Es va apostar que al partit hi hauria un mínim de tres gols i una diferència en el resultat de més de dos. Cada jugador implicat va guanyar 60.000 € i molt més les màfies xinesa i italiana.
  • 05/03 At. Balears-Eldenc 5-0. Es va apostar que hi hauria un mínim de 3 gols i una diferència al resultat final superior als dos. Cada jugador implicat va tornar a guanyar 60.000 € i les màfies xinesa i italiana encara hi haurien col·laborat.
  • 19/03 Cornellà-Eldenc 3-1. En aquest duel se separen les dos màfies i tots hi perden diners. Els xinesos i els jugadors volen saltar-se els italians i guanyar més. Els italians se n’assabenten i no deixen jugar els futbolistes implicats. Les dos parts aposten resultats diferents que no es donen.
  • 26/03 Eldenc-Gavà 0-1. Es va apostar al 0-0 al descans i 0- 1 al final, però el gol arriba en la primera part i tots perden diners.
  • 01/04 Barça B-Eldenc 12-0. Els jugadors implicats s’embossen més de 150.00 € i les màfies una milionada. Tornen a separar-se i només aposten a Àsia. 
tracking