OK LLIGA

El Llista, en zona europea

Firma una decisiva victòria sobre l’Alcobendas, segellada en una gran segona meitat || Folguera va donar minuts a Deri Mataix i Roc Llisa, que van revolucionar el partit, sentenciat amb gols de Darío i Andreu

Jugadors del Llista celebren un dels gols que van aconseguir ahir davant de l’Alcobendas.ÒSCAR MIRÓN

L’ICG Software va aconseguir aquest diumenge una magnífica victòria sobre l’Alcobendas (7-3), que li permet situar-se vuitè en la classificació i, per tant, en posicions que permeten disputar competició europea la pròxima temporada.

El Llista afrontava el partit obligat a guanyar després dels resultats que s’havien donat dissabte, favorables als equips que lluiten per la permanència. Va patir però va aconseguir el seu objectiu gràcies a una gran segona part i a l’aportació dels joves Deri Mataix i Roc Llisa, que van anotar un gol cada un i van revolucionar el partit en un moment clau. Els tres gols d’Andreu Tomàs i els dos de l’argentí Darío Giménez, el segon amb un gran detall tècnic que va aixecar el públic de l’Onze de Setembre dels seients, van arredonir la gran actuació dels d’Albert Folguera. Amb 29 punts, la zona de descens queda a 6 i amb molts equips implicats.

El Llista havia de guanyar si no volia veure com se li complicava el que falta de competició. L’OK Lliga està tan igualada que una victòria com la d’aquest diumenge permet a l’ICG passar de lluitar per fugir del descens, a ficar-se en competició europea.

L’equip va sortir molt intens, conscient del que es jugava i molt aviat va tenir el partit a l’escenari ideal. Als vuit minuts els col·legiats van assenyalar penal en una acció sobre Joan Cañellas i Andreu Tomàs, amb un gran llançament, va firmar l’1-0. Tan sols tres minuts més tard, el mateix Andreu marcava el 2-0 amb una potent rematada.

Però l’equip lleidatà sembla condemnat a patir. Un error defensiu va ser aprofitat per Marcos López al minut 15 per situar el 2-1 i aquí van començar a desfilar tots els fantasmes, és a dir, els dubtes. L’equip se’n va anar darrere, es va embussar i l’Alcobendas ho va aprofitar per remuntar. Marcos López va fer el 2-2 al minut 18 i, al 20, Gonçalo Da Fonseca situava el 2-3, resultat amb què es va arribar al descans. El Llista va pagar cara la seua desconnexió.

Però la segona part va ser una altra cosa. Albert Folguera, que no va poder comptar amb Carlos Trilla, que encara no s’ha recuperat de la lesió, va donar minuts als dos joves de l’equip. I tant Deri Mataix com Roc Llisa van demostrar que el futur ja està aquí. Tots dos van revolucionar el partit i van encomanar d’entusiasme els seus companys.

Hi va haver també el punt d’inflexió. En el minut 27, el Llista va cometre la seua desena falta i Lluís Tomàs va aturar el llançament de César Candanedo. I dos minuts després, al 29, era l’equip madrileny el que cometia la seua desena falta. I Darío Giménez no va fallar, posant el 3-3 en el marcador.

L’equip va jugar llavors els seus millors minuts i va desarborar per complet l’Alcobendas. En el minut 32, Deri Mataix firmava un excel·lent gol, amb un gran detall tècnic, per situar el 4-3 al marcador. I al 40, era Roc Llisa, que es compenetra perfectament amb Darío Giménez, el que va marcar el 5-3 que tornava la tranquil·litat als lleidatans.

Faltava la cirereta i la va posar el crac argentí. L’Alcobendas va cometre la seua falta 15 i Darío va marcar passant l’estic per la seua esquena i col·locant la bola al costat oposat al porter. El públic es va posar dret cantant “Darío, Darío, Darío”. Amb 6-3, Marcos Villanueva va llançar al pal un penal (42’) i en el 47, Lluís, de nou sensacional, va detenir una falta directa a Da Fonseca.

El Llista havia anotat els seus tres llançaments i l’Alcobendas va errar els tres seus. Andreu Tomàs, prèviament, havia firmat el 7-3 que permet apuntar a Europa.

“El més important eren els punts i hem complert l’objectiu”  Albert Folguera, entrenador de l’ICG Software Lleida, va destacar la importància de la victòria d’aquest diumenge, encara que va lamentar que l’equip mostrés dos cares tan diferents durant el partit. “Ja sabíem que ells, anés com anés el marcador, continuarien jugant igual i que per això havíem d’estar molt concentrats”, va dir, i va afegir que “el més important eren els tres punts i, en aquest sentit, l’objectiu s’ha complert”. El tècnic de Bell-lloc va recordar que el triomf era fonamental en una jornada en què “tots els equips de baix han guanyat, així que no podíem fallar”. Sofriment Va admetre també que la diferència al marcador no reflectia el sofriment pel qual havia passat l’equip. “Sí, al final ha estat un resultat còmode, però hem hagut de patir molt. Hi ha hagut moments en què hem comès molts errors, ens hem fet massa enrere i ens han creat molt perill.” Va incidir que “l’Alcobendas té gent de qualitat i sí, és cert que ens hem equivocat anant-nos-en cap a darrere, cosa que hem pagat a la primera meitat”. Va assenyalar que “passar d’un 2-0 a un 2-3 a casa, i davant del cuer, és com per posar- se nerviós, però a la segona part els jugadors han sabut interpretar el partit i han fet el que tocava. Llàstima de les dos cares que hem donat”, va insistir l’entrenador lleidatà. Va elogiar també l’aportació dels joves, Roc Llisa i Deri Mataix. “Han estat molt bé, han marcat i han d’anar agafant confiança, perquè ells són el futur.”