SEGRE

FÓRMULA 1

Hamilton contraataca a la Xina

Vettel acaba segon i comparteix el lideratge amb l’anglès, i Verstappen remunta per acabar tercer || Alonso abandona a la volta 35 al trencar-se la transmissió del seu monoplaça

Lewis Hamilton llança a l’aire el trofeu per celebrar la victòria, flanquejat per Sebastian Vettel i Max Verstappen.

Lewis Hamilton llança a l’aire el trofeu per celebrar la victòria, flanquejat per Sebastian Vettel i Max Verstappen.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lewis Hamilton (Mercedes) es va imposar aquest diumenge al Gran Premi de la Xina, el segon del Mundial de Fórmula 1, disputat al circuit de Xangai, on va relegar al segon lloc l’alemany Sebastian Vettel (Ferrari), amb el qual ara comparteix el lideratge del certamen.

Hamilton, triple campió mundial i que havia estat segon en la cursa inaugural, a Melburne (Austràlia), al darrere de Vettel, va invertir posicions amb l’alemany, en una carrera en la qual l’holandès Max Verstappen (Red Bull) va protagonitzar la remuntada, a l’acabar tercer.

El madrileny, vuitè a Austràlia, va acabar aquest diumenge setè, la mateixa posició que ocupa a la general

Fernando Alonso va tornar a treure, mentre va poder, petroli del McLaren-Honda. Després de sortir tretzè, el doble campió mundial asturià va arribar a rodar sisè i es va mantenir en zona de punts fins que, a la volta 35, es va trencar el palier de la transmissió del seu monoplaça. També va abandonar el seu company d’equip, Vandoorne, a la volta 19 per un problema de combustible.

La cursa la va dominar Hamilton, des que el semàfor es va posar en verd, l’anglès va accelerar fins a la victòria i va guanyar gairebé sense despentinar-se, aliè al que havia passar al darrere. Les primeres voltes van estar marcades per la sortida de pista i posterior retirada del canadenc Lance Stroll (Williams) i per l’accident de l’italià Antonio Giovinazzi a la quarta volta.

Vatteri Bottas (Mercedes), que va acabar sisè, va arruïnar la seua carrera escalfant pneumàtic darrere del safety. Kimi, per la seua part, va alentir el ritme del seu company fins que Vettel el va superar a la volta 20. L’alemany va seguir a totes i va avançar Ricciardo a la volta 22, poc després va passar també a Verstappen i Vettel ja no va tornar a perdre la segona plaça. Verstappen, que es va haver de conformar amb la tercera plaça, va ser l’heroi de la cursa a l’acabar al podi sortint des de la setzena posició. Ricciardo li va disputar la tercera plaça a les últimes voltes, però Verstappen va aguantar el tipus.

Carlos Sainz (Toro Rosso) va acabar setè a la Xina. El madrileny no va parar fins a la volta 28, va millorar un lloc la seua actuació d’Albert Park i és setè al Mundial, amb 10 punts. Carlos Sainz va relegar a la vuitena posició el danès Kevin Magnussen (Haas), que va entrar a la meta davant dels dos Force India, el del mexicà Sergio Pérez i el del francès Esteban Ocon, que també van rascar punts a Xangai.

Després del Gran Premi de la Xina, Hamilton i Vettel comparteixen el lideratge amb 43 punts, seguits per Verstappen amb 25 punts.

Malgrat tot, Alonso va lamentar la falta de rodatge: “Sense poder fer tests hivernals anem descobrint els problemes cursa a cursa i esperem ja d’aquí poc poder tenir una fiabilitat màxima per acabar les carreres”. Tot i així, el pilot asturià es va mostrar content amb l’actuació i va dir estar molt satisfet d’haver estat durant totes les voltes dins dels punts.

Fernando Alonso: “Anem descobrint problemes cursa a cursa” Malgrat haver abandonat de nou a la Xina per un problema amb el cotxe, Fernando Alonso (McLaren-Honda) va afirmar aquest diumenge que està satisfet amb la seua actuació i que continuarà gaudint de les carreres fins que el cotxe estigui a punt. “Ha estat bastant divertida. Només hem pogut fer trenta voltes, però estic satisfet. Per desgràcia no hem pogut acabar i agafar aquest punt o dos, però un punt o dos no ens canviarà la vida, hem d’estar més amunt d’això i fins que arribi aquell moment intentem divertir-nos almenys a la pista”, va assenyalar el pilot. Malgrat tot, Alonso va lamentar la falta de rodatge: “Sense poder fer tests hivernals anem descobrint els problemes cursa a cursa i esperem ja d’aquí poc poder tenir una fiabilitat màxima per acabar les carreres”. Tot i així, el pilot asturià es va mostrar content amb l’actuació i va dir estar molt satisfet d’haver estat durant totes les voltes dins dels punts.

Lewis Hamilton llança a l’aire el trofeu per celebrar la victòria, flanquejat per Sebastian Vettel i Max Verstappen.

Lewis Hamilton llança a l’aire el trofeu per celebrar la victòria, flanquejat per Sebastian Vettel i Max Verstappen.EFE

tracking