SEGRE

ESPORTS

Màrquez regala la victòria

El lleidatà va caure a terra quan era líder destacat a la quarta volta || Viñales no va fallar i va encadenar la segona victòria, davant de Rossi i Crutchlow

L’Honda va volar pels aires i Marc va sortir il·lès de l’espectacular accident.

L’Honda va volar pels aires i Marc va sortir il·lès de l’espectacular accident.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Maverick Viñales (Yamaha) es va emportar un accidentat Gran Premi de l’Argentina, segona cita del Mundial de MotoGP, a l’aprofitar la caiguda de Marc Màrquez (Repsol Honda) quan dominava amb autoritat, mentre que Valentino Rossi (Yamaha) va tornar a pujar a un podi que va tancar Cal Crutchlow. No va aconseguir el millor temps dels entrenaments i es va veure obligat a sortir des de la segona línia, però en tot just una volta el gironí ja era al davant i buscant la roda del pilot de Cervera, al qual els límits de la física li van jugar una mala passada a la quarta volta quan tirava com un posseït per intentar obrir un buit en solitari que li permetés aconseguir la primera victòria de la temporada.

Màrquez no es va deixar sorprendre per cap dels seus rivals i va sortir com una exhalació tot just apagar-se el semàfor roig, al davant de Crutchlow, mentre que Jorge Lorenzo (Ducati Desmosedici GP17) es va convertir en protagonista destacat al patir una caiguda en tot just un parell de revolts que el va allunyar definitivament de la carrera, després de tocar per darrere l’italià Andrea Iannone (Suzuki GSX-RR). En tot just una volta el pilot de Repsol Honda ja havia aconseguit un avantatge d’1,3 segons respecte al seu immediat perseguidor, Crutchlow, i unes dècimes més davant del líder del Mundial, que va recuperar tres posicions a la primera volta. Com era previsible, el txec Karel Abraham (Ducati Desmosedici GP15), que va aconseguir el segon millor temps d’entrenaments, no va ser rival per a cap dels grans de la categoria i va completar la primera volta a la setena plaça per ser catorzè a la següent, mentre Màrquez marcava la primera volta ràpida i ja tenia gairebé dos segons d’avantatge sobre l’anglès, que no va aguantar gaire els atacs de Viñales intentant recuperar terreny al vigent campió del món de MotoGP.

Dani Pedrosa també va acabar a terra i Lorenzo es va accidentar tot just començar la carrera

Nova volta ràpida del lleidatà a la tercera volta, però poc després la mala sort es va acarnissar també amb ell, al rodar pel terra al segon revolt del traçat al bloquejar o perdre adherència la roda de davant de la moto en aquest punt. El contratemps, que li provoca el primer zero de la temporada, va entregar el lideratge de la carrera en safata a Viñales, que juntament amb Crutchlow i Rossi s’havien avançat ja a la resta del grup principal, en el qual hi havia Dani Pedrosa, cinquè, i també l’italià Iannone, que va ser penalitzat amb un pas per la via de boxs per considerar Direcció de Carrera que s’havia avançat al moment de la sortida.

Viñales va protagonitzar la seua primera volta ràpida a la vuitena volta i amb això va augmentar el seu avantatge sobre Crutchlow fins a un segon, encara que la preocupació més gran del pilot de les Illes era Valentino Rossi, completament enganxat al rebuf de la seua moto esperant l’oportunitat per superar-lo. Darrere del duo perseguidor es va formar un quintet per lluitar per la quarta posició, format per Danilo Petrucci, Johann Zarco, Andrea Dovizioso i els espanyols Pedrosa i Álvaro Bautista. El de Castellar del Vallès va córrer la mateixa sort que el seu company de box i se’n va anar a terra a la tretzena volta, cosa que el va obligar a abandonar, i més tard li va tocar el torn a Dovizioso, que es va veure envestit per Aleix Espargaró, que intentava superar-lo per l’interior del revolt cinquè però es va quedar sense pneumàtic. Abans, a la dotzena volta, Viñales va tornar a protagonitzar una altra volta ràpida que va augmentar el seu avantatge gairebé fins als dos segons, sense que Rossi s’hagués adonat encara de Crutchlow.

Volta a volta l’avantatge del gironí camí de la segona victòria de la temporada va anar en augment i Rossi va buscar amb afany el millor punt del traçat per intentar superar l’anglès, cosa que va fer al tercer revolt de la dinovena volta.

La carrera estava, no obstant, vista per a sentència, ja que Viñales comptava amb 2,6 segons d’avantatge sobre Rossi i res feia presagiar que Crutchlow pogués superar novament l’italià. I així va ser. Va guanyar Viñales al davant de Rossi i Crutchlow, amb Álvaro Bautista en una més que meritòria quarta plaça, Esteve Tito Rabat a la dotzena, davant d’Héctor Barberà i Pol Espargaró, que va donar els primers punts al fabricant austríac KTM essent catorzè.

tracking