SEGRE

HOQUEI SOBRE PATINS OK LLIGA

L'ICG lliga dos anys la seua estrella

Darío Giménez va firmar diumenge a la nit la renovació abans d’incorporar-se a la selecció argentina || Té una clàusula de rescissió elevada per si algun club vol fitxar-lo

L’argentí va tornar a demostrar diumenge davant l’Alcobendas els seus grans dots tècnics.

L’argentí va tornar a demostrar diumenge davant l’Alcobendas els seus grans dots tècnics.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ICG Software Lleida i Darío Giménez, el seu jugador franquícia, caminaran junts almenys dos temporades més amb opció a una tercera. Aquest és l’acord al qual han arribat les dos parts, rubricat diumenge passat a la nit pel president, Enric Duch, i el mateix jugador argentí, hores abans que aquest darrer s’incorporés a la seua selecció per disputar la Copa de les Nacions a Montreux (Suïssa), del 12 al 16 d’abril.

“Som molt feliços per haver pogut retenir un jugador que per a nosaltres és determinant. No volia que se n’anés amb la selecció abans de firmar el contracte, perquè temia que, si feia un gran torneig, podia perillar la renovació. Per això l’he perseguit tota la setmana”, va apuntar Duch.

“Ha valorat altres coses, no els diners. Un dia em va dir que ‘la plata no ho és tot a la vida, presi”

L’ICG no ha convençut Darío a base de diners, ja que no en té, sinó apel·lant al sentiment. “Li donem el màxim que podem, però sense traspassar els límits que puguin posar en risc l’economia del club. Ell ha valorat altres coses, no els diners, ja que en el seu moment em va dir que la plata no ho és tot a la vida. Està molt a gust al club, a l’equip, no s’ha sentit mai tan acompanyat com aquí a Lleida, i només va posar com a condició que fos un projecte llarg”, va apuntar el president, que va revelar que Darío el considera el seu segon pare.

Giménez va firmar per dos temporades amb opció a una tercera i en el contracte, l’únic professional que té l’entitat llistada, s’hi inclou una clàusula per un import elevat per si algun club dels grans volgués emportar-se l’argentí durant aquest període.

Millorarà una mica el sou i treballarà amb el planter Darío Giménez veurà augmentats lleugerament els emoluments durant les dos pròximes temporades, en gran manera perquè treballarà més hores amb el planter del que ja li dedicava. “No li hem pogut pagar gaire més del que ja cobra perquè no ens ho podem permetre, però sí que cobrarà una mica més perquè dedicarà dos dies més a la tecnificació amb la base. Li encanta treballar amb els joves, que amb ell poden aprendre molt més a nivell tècnic”, va indicar el president, Enric Duch. L’argentí, de 28 anys, tornarà a jugar aquesta setmana amb la seua selecció després de quatre anys sense acudir a una convocatòria.

El detall

Folguera dóna per feta la renovació per vuitè any. Albert Folguera seguirà una temporada més, i ja en van vuit, dirigint l’ICG Lleida. Així ho va reconèixer aquest dilluns a SEGRE el mateix tècnic. “No caldrà esperar al final de Lliga, com altres anys. Estic treballant en la pròxima temporada, de manera que es pot donar per feta la renovació”, va apuntar el lleidatà, que es va congratular també de la continuïtat de Darío Giménez, perquè “ens dóna tranquil ·litat i molta estabilitat, ja que, si se n’anava, tornàvem a començar de zero”. També en va destacar l’enorme qualitat. “En els meus anys a l’hoquei, no havia vist mai un jugador que tècnicament fes el que fa Darío. No deixa indiferent ningú, ni nosaltres ni els rivals. Ens ha aixecat el nivell”.

El Vila-sana depèn d’ell mateix per obtenir l’ascens a l’OK Lliga femenina El CP Vila-sana segueix el camí de ser el primer equip d’hoquei femení de Lleida a ascendir a l’OK Lliga femenina, ja que depenen d’elles mateixes quan falten sis jornades per al final de la competició.Després de la jornada del cap de setmana passat, en la qual l’equip del Pla d’Urgell va empatar 3-3 a la seua pista davant de l’Igualada, la classificació la lidera el Girona, amb 46 punts, però amb un partit més, seguit del Vila-sana, amb 45 i un partit pendent de recuperar. L’Igualada és tercer, amb 38 punts. Tan sols el primer classificat ascendeix a la màxima categoria. El Vila-sana té pendent un partit a la pista del Reus, que jugarà el pròxim dia 23, dos dies després del partit a Manlleu, un dels dos únics equips que van guanyar les lleidatanes a la primera volta. Es tracta, per tant, d’un cap de setmana clau per al conjunt del Pla d’Urgell. “Si guanyem els set partits que ens queden, pugem”, explicava aquest dilluns Ramon Porta, president del club, que no creu que les jugadores estiguin notant un excés de pressió. “No és això, és una Lliga amb uns equips molt bons i amb gent que té molta experiència. L’equip el veig bé, amb ganes i a un bon nivell de joc.” D’altra banda, el club ja té un acord verbal per renovar l’argentina Jimena Ortiz, fitxada fa uns mesos i que ha contribuït que l’equip fes un pas endavant. “Seguirà tant si hi ha ascens com si no”, va explicar Porta.

tracking