SEGRE

ATLETISME CURSES POPULARS

Objectiu: 3.000 atletes

La Cursa Bombers celebrarà la setena edició el dia de Sant Jordi i regalarà roses i llibres || Advoca per un calendari consensuat i més restringit

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cursa Bombers Lleida BBVA CX torna a la cita anual el proper 23 d’abril, festivitat de Sant Jordi, amb l’objectiu d’arribar als 3.000 atletes, xifra que s’ha mantingut en els últims anys malgrat que en les primeres edicions es va arribar fins als 3.500. Amb un pressupost de 80.000 euros, la prova tornarà a ser la més nombrosa de les que es disputen en un calendari provincial que l’organització de la cursa advoca per consensuar i restringir.

“Hem de tenir certa coherència i si Barcelona no té tantes carreres com Lleida potser hauríem de fer un plantejament”, va indicar Jordi Martínez, alma mater de la carrera. Va afegir que “si a qualsevol que presenti un projecte se li dóna viabilitat, no seré jo qui digui si s’ha de fer o no, però potser hauríem de mantenir aquelles curses que tenen una llarga tradició i d’altres, si suposen un cost elevat de la Guàrdia Urbana, que és el principal cost que sempre té l’ajuntament, potser no. I si algun dia la Cursa Bombers no interessa, no la farem, perquè tots hem de jugar amb les mateixes regles”.

Martínez també va demanar, en aquest sentit, més facilitats per part de la Paeria. “Si es creu en un projecte com el nostre, cal fer tot el possible des de la regidoria d’Esports per garantir-lo. Igual que si demanes el Barris Nord per a un esdeveniment et diran que ja està reservat perquè juga un dels equips estendard de la ciutat, també s’hauria de facilitar les coses a la resta, perquè nosaltres teníem posada una data i l’hem hagut de canviar perquè hi ha hagut uns moviments de carreres al març”, va lamentar.

L’error en la senyalització de la passada edició, que va ocasionar que els dos circuits de cinc i deu es creuessin, va posar en risc el futur de la prova. “Vam pensar seriosament a llançar la tovallola. Vam passar el dol per l’error i hem tornat amb més força”, va indicar.

Pel que fa al recorregut, aquest any s’ha suprimit el tram de Jaume II per travessar el riu pel pont de la Universitat, mentre que l’organització regalarà una rosa a cada atleta que creui la meta i una revista de rúning als nois.

Organitzadors, autoritats i patrocinadors de la Cursa Bombers Lleida van posar abans de la presentació de la prova.

Organitzadors, autoritats i patrocinadors de la Cursa Bombers Lleida van posar abans de la presentació de la prova.ÒSCAR MIRÓN

tracking