Arribaran vius al clàssic

El Barça, molt desencertat en defensa, acaba demanant l’hora però salva l’escull de la Reial amb molts problemes || Messi, bigolejador, il·lumina un equip molt imprecís en què torna a marcar Alcácer

Leo Messi celebra un dels dos gols que ahir va marcar a la Reial Societat i que van donar tres importants punts.EFE

Dos gols i una assistència de Leo Messi van donar una victòria al Barcelona davant de la Reial Societat (3-2) que el manté amb vida abans del clàssic de diumenge vinent al Bernabéu. Va ser un partit amb un primer temps boig –els cinc gols es van marcar en aquell període– i un segon amb més presència de la Reial, amb un equip blaugrana pràcticament demanant l’hora.

I és que la Reial, que no guanyava al coliseu blaugrana des del 1991, va veure clar des del primer minut que se li presentava una gran ocasió d’enterrar la seua mala ratxa. En la primera jugada visitant, Piqué ja va haver de treure un xut d’Oyarzabal que es colava a la porteria de Ter Stegen. Els problemes per a la defensa no van acabar, ni de bon tros, allà. El mateix Oyarzabal tindria dos ocasions més abans del quart d’hora. Va haver d’aparèixer el de sempre, Messi, per desfer el greuge als 17 minuts i apaivagar els primers murmuris nerviosos del Camp Nou. Després d’una gran jugada d’Alcácer i passada final de Suárez, l’argentí es va treure un cop amb l’esquerra des de la frontal, sec i ras, que es va colar enganxat al pal esquerre de la porteria de Rulli.

El Barça es va asserenar amb el gol i va anar de menys a més. Messi va estar a punt de fer el segon, poc després, però va xocar amb Rulli a la línia de gol quan es disposava a rematar una assistència de Luis Suárez. No va fallar en el segon intent, encara que fos gairebé sense voler, després que el seu soci uruguaià robés una pilota dins de l’àrea i afusellés Rulli, que desviava la pilota amb el peu perquè l’empenyés a gol l’astre de Rosario.

Però aquest Barça, que en una setmana ha dilapidat seriosament part de les opcions en Lliga i gairebé totes a la Lliga de Campions amb les derrotes de Màlaga i Torí, és ara mateix un equip molt poc fiable. I així ho va demostrar. Un tret d’Íñigo Martínez des de l’àrea petita l’introduïa dins, sense voler, Umtiti per situar el 2-1 tres minuts abans del descans. I encara que Paco Alcácer, substitut ahir del sancionat Neymar, convertiria en el 3-1 una assistència de Messi en la jugada següent, la Reial encara tindria temps d’anotar el segon en l’afegit i posar el partit en alerta en un altre error de la defensa. Willian José enviava una centrada al cor de l’àrea i Xabi Prieto s’anticipava a Umtiti, Piqué i Jordi Alba per rematar-lo amb una subtil volea ajustada al pal esquerre de Ter Stegen. La foto del gol resumeix a la perfecció els mals d’aquest Barça, un equip la creixent fragilitat defensiva del qual està arruïnant les opcions en aquesta recta final de temporada.

Després d’aquell primer temps boig, semblava clar que els blaugranes sortirien a la segona meitat decidits a temperar el partit. Tanmateix, l’equip de Luis Enrique es va anar fent més petit a mesura que passaven els minuts i veia com la Reial anava imposant-se per ganes i joc, creant ocasions de perill. El Barça estava escanyat i amb prou feines s’atansava a l’àrea visitant. Només algun intent de Messi i la gosadia d’un Sergi Roberto ahir incommensurable li donaven algun respir.

Luis Enrique, que havia reservat Iniesta pensant en la remuntada contra la Juventus, donava entrada al manxec per posar una mica de pausa en els vint minuts finals. La Reial arribaria ja poc més. Rakitic i Denis Suárez van buscar el quart, però van topar amb Rulli a la recta final. En l’afegit, Yuri va tenir el 3-3, però el seu xut creuat amb l’esquerra no va trobar porteria. A la jugada següent, Luis Suárez haura pogut sentenciar, però Rulli va tapar bé el seu xut en l’un contra un.