James i Marcelo feliciten un eufòric Isco, autor ahir de dos gols, el segon clau, al minut 90.EFE

El Reial Madrid va tornar a encomanar-se a l’èpica per aconseguir un sofert triomf al camp de l’Sporting i arribar al clàssic amb una renda substancial sobre el Barça. Aquesta vegada no va ser Sergio Ramos l’autor del miracle de Setmana Santa, sinó que va ser Isco el que va salvar els seus de l’empat amb dos gols, l’últim quan el temps reglamentari ja es complia.

Però el que va començar colpejant va ser l’equip de Rubi. Quan més perill estava generant el Madrid, que ja havia avisat amb un cop de cap alt de Lucas Vázquez, va ser Duje Cop el que va posar l’ensurt al cos de l’afició merengue. Després d’una assistència exacta de Vesga, que va superar la passivitat de la defensa blanca, el croat va enviar un tret creuat que no va poder aturar Casilla. Però poc li duraria l’alegria a El Molinón. Tot just tres minuts després, al 17, Isco restablia la igualtat.

Després d’aquests tres minuts d’emoció, la primera part va donar poc més de si. Amb el pas pels vestidors, el Madrid va tornar a avisar, però del possible 1-2 es va passar al 2-1 amb un gol de Mikel Vesga, el primer que anota a Primera. I li va tocar remar de nou a contracorrent al Madrid, buscant l’empat. Després de diverses arribades tímides, va ser al minut 59 quan Morata va veure porta. El del planter va superar per dalt Babin i enviar un bon xut a la base del pal dret que no va poder aturar Cuéllar. L’equip blanc va seguir bolcat a l’atac, però sense precisió, igual que l’Sporting. No va ser fins al minut 90 quan es va resoldre tot amb un altre gol salvador, aquest cop d’Isco, que va esmenar la plana a un Madrid que s’hauria pogut complicar el títol en vigílies del clàssic de diumenge vinent.