El Barça sucumbeix amb un València liderat pel lleidatà Pierre Oriola

El de Tàrrega, amb 14 punts, va ser decisiu

Sastre bota la pilota davant del blaugrana Tomic.

Sastre bota la pilota davant del blaugrana Tomic.EFE

El València Basket es va retrobar amb la victòria i amb les bones sensacions al derrotar un dèbil FC Barcelona Lassa (76-59), que va controlar en tot moment amb la seua serietat defensiva i va doblegar gràcies a uns brillants minuts del lleidatà Pierre Oriola, autor de 14 punts, en el tram final del partit. Inesperadament, va ser Diagne qui va sostenir el Barça. L’interior va tenir una discreta entrada en el xoc per substituir Tomic i això va despistar la defensa valenciana, que li va deixar el camí lliure en dos ocasions. En les dos va acabar amb una esmaixada, però la segona va ser tan violenta que va trencar el tauler i va caldre parar el xoc uns deu minuts per canviar la cistella. L’aturada no va alterar la dinàmica i el València en va tenir prou amb la serietat defensiva i certa ambició en el rebot ofensiu per arribar al descans amb la màxima renda (35-29, m. 20). El València es va mantenir ferm després del descans, va atacar el rebot ofensiu i de mans de Pierre Oriola va obtenir el premi a la seua ambició (59-48, m. 34). El pivot de Tàrrega va convertir el duel en un u contra u amb Tomic i en va sortir clarament guanyador. Tant que els seus punts, ben reforçats pel control del rebot en les dos cistelles, van permetre al València trencar el xoc al posar-se quinze a dalt a falta de tres minuts. Ja només havia de deixar passar el temps i confiar en Oriola per guanyar el xoc i recuperar el basket average particular (76-59).