SEGRE

EL MILLOREL PITJOR

El ‘play-off’ s’escapa

L’Actel Lleida perd amb el Barça i desaprofita l’entrepussada del Palma per atrapar-lo || Obligat a guanyar divendres l’Ourense per tenir alguna opció en l’última jornada

Mig centenar d’aficionats de l’Actel van acompanyar l’equip.

Mig centenar d’aficionats de l’Actel van acompanyar l’equip.ÁREA 11

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El play-off s’escapa cada vegada més de les mans a un Actel Lleida que va perdre ahir a la pista del Barça B (79-74), després d’un derbi en el qual sempre va anar a remolc. La derrota va impedir atrapar la novena posició un Palma que va perdre a casa davant l’Oviedo i retallar distàncies respecte a Ourense i Melilla, que també van caure aquesta jornada. Així, a falta de només dos jornades, a l’Actel Lleida està obligat a guanyar divendres l’Ourense per tenir alguna opció en l’últim partit, en el qual visitarà el Clavijo.

Joc molt dinàmic per a les dos parts tot just començar el partit, amb defenses permissives per part dels lleidatans que donaven massa avantatge a un Barça molt més físic, amb Gerun i Trias en clar avantatge sota els cèrcols davant de Martí i Mbaye. A més, els blaugranes van iniciar el partit amb un alt percentatge d’encert des de la línia exterior i no van tardar a passar a dominar el marcador, fins i tot doblant els lleidatans (16-8). Comenge va haver de parar el matx quan només s’havien disputat 4:45 minuts i va introduir canvis. Va donar entrada a Hermet i Feliu, molt més múscul, i poc després a Demétrio, encara que la sagnia defensiva començava a ser preocupant després d’encaixar un parcial d’11-0 (20-8).

L’Actel Lleida perdia de 16 a la recta final del primer quart i va anar sempre a remolc del Barça B

Nevels era l’únic que es mantenia dins del partit i Comenge, desesperat, fins i tot va donar entrada al júnior Bergadà, abans que un triple de Kurucs situés el màxim desavantatge, 16 punts (26-10) en menys de deu minuts. A l’Actel Lleida se li escapava el partit tot just començar. Sort que va aparèixer l’encert exterior de Feliu i Nevels, que van deixar en mal menor un primer parcial per oblidar (29-18). El nord-americà era, de lluny, el millor dels taronja ahir.

El segon quart va començar amb el festival de l’àrbitre lleidatà Pagán i el seu company Feliu, amb una tècnica a Peña, una antiesportiva a Martí i perdent el control del matx per complet. Comenge i Julbe es desesperaven a les banquetes. Però la millor notícia era que entre tant de caos l’Actel, amb un Mbaye estel·lar, havia tornat a posar-se en la lluita (37-33). Només la qualitat de Trias va frenar aquesta reacció i va provocar un altre temps de Comenge després de quatre punts consecutius del veterà pivot. Fins al descans, molta tensió, intercanvi de cistelles i cops, i Nevels portant les regnes per al 50-44 amb el qual els dos equips van encarar els vestidors. El Barça va tornar a la seua millor versió a l’inici del tercer parcial, sempre emparat en la qualitat de Trias i Peña, i després del 59-49 de sortida, el tècnic lleidatà es va veure obligat a demanar temps. Només havien transcorregut 4:48 minuts. Una altra vegada amb problemes i aquesta vegada totalment bloquejats en atac. Els blaugranes van tornar a posar la directa i es van situar 16 punts a dalt abans d’arribar al final del tercer quart (67-51). Una altra vegada Feliu va trencar la mala estadística amb un triple, però la diferència continuava sense baixar dels deu punts i als lleidatans se’ls esgotava el temps. Deu minuts i 13 punts per remuntar amb el 69-56. A l’últim quart, a l’Actel li va costar un món desbloquejar-se en atac. Va tardar gairebé tres minuts a anotar la primera cistella, un triple de Rubín de Celis, i va continuar a remolc dels blaugranes. Només va tenir opcions de victòria en una escomesa final que va liderar, una vegada més, Nevels. A falta d’1:50 per al final, un contraatac culminat per Demétrio va ajustar el marcador fins al 75-72 i Julbe va demanar temps. A la següent jugada va anotar Peña i Comenge va tornar a parar el partit quan quedava 1:35. Nevels va fallar un intent de triple i després un tir de dos, llastant les opcions d’un Actel Lleida al qual se li acabava el temps. Demétrio, a falta de 26 segons, va anotar el 77-74, però al següent atac el Barça va tancar el partit amb una esmaixada de Trias.

Mig centenar d’aficionats de l’Actel van acompanyar l’equip.

Mig centenar d’aficionats de l’Actel van acompanyar l’equip.ÁREA 11

Mig centenar d’aficionats de l’Actel van acompanyar l’equip.

Mig centenar d’aficionats de l’Actel van acompanyar l’equip.ÁREA 11

Mig centenar d’aficionats de l’Actel van acompanyar l’equip.

Mig centenar d’aficionats de l’Actel van acompanyar l’equip.ÁREA 11

tracking