SEGRE

ESPORT ESCOLAR

Lleida participarà en el Dia de l'Educació Física al carrer

Més de deu centres ja s’hi han inscrit, 60 a Catalunya i cent a Espanya el dia 25

Imatges com aquesta es veuran a Lleida i en poblacions catalanes i espanyoles.

Imatges com aquesta es veuran a Lleida i en poblacions catalanes i espanyoles.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d’una desena de centres educatius de Lleida i comarques, des d’alumnes de Primària fins a Batxillerat, ja s’han inscrit per participar el proper dia 25, dimarts, en la VII edició del Dia de l’Educació Física al Carrer (DEFC). És el segon any consecutiu que aquesta activitat es realitza a Lleida en una jornada en què els alumnes i professors de centres escolars de tot Espanya surten al carrer per portar a terme una classe d’educació física. Enguany s’espera que a Catalunya superin els seixanta centres i els 5.200 alumnes, mentre que a Espanya se superarà el centenar de col·legis i escoles i hi haurà més de 15.000 alumnes.

El propòsit d’aquesta jornada és promocionar un estil de vida actiu i saludable per a tothom a banda de posar de manifest la importància de la dedicació horària de la nostra assignatura al currículum educatiu”, explica en aquest sentit Agustín Larumbe, delegat a Lleida del COPLEFC (Col·legi de Professors i Llicenciats en Educació Física de Catalunya).

Larumbe, que és professor d’educació física a l’INS Ronda, preveu una participació al seu centre d’aproximadament dos-cents alumnes en diferents horaris que sortiran a un passeig proper a la instal·lació per fer la classe. Altres centres de la ciutat tenien previst desenvolupar la sessió en llocs emblemàtics com la Llotja.

Cada centre educatiu pot decidir si fa una sessió d’educació física com les que fa habitualment o desenvolupar una proposta innovadora especial per a aquell dia. El DEFC és una iniciativa que va sorgir de la mà de Fran Flórez, un professor d’educació física, que el 2011, a la localitat asturiana de Laviana, va decidir sortir al carrer amb els alumnes a impartir la classe.

L’objectiu era mostrar als veïns com és l’actual educació física, una activitat d’aula desconeguda de la ciutadania. La iniciativa, aquell 6 d’abril del 2011, va coincidir amb el Dia Mundial de l’Activitat Física. Actualment el DEFC reuneix estudiants, professors i voluntaris, que es converteixen en protagonistes de l’educació física en carrers i places de pobles i ciutats de tot Espanya, sota el lema “Estil de vida actiu per a tots i per sempre”.

tracking