SEGRE

CORFBOL

Dos lleidatans, setens al Mundial de corfbol amb Catalunya

Víctor Miró i Tomás Bussano, del Lladonosa, amb la selecció sub-19 a Holanda

Tomás Bussano i Víctor Miró, del Korfbal Lladonosa.

Tomás Bussano i Víctor Miró, del Korfbal Lladonosa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Víctor Miró i Tomás Bussano, del Korfbal Lladonosa de Lleida, van finalitzar en setena posició la participació amb la selecció de Catalunya sub-19 al Campionat del Món d’aquesta disciplina esportiva, que es va celebrar a Holanda. El corfbol és una de les 21 disciplines esportives en les quals Catalunya està reconeguda internacionalment i hi va poder participar de forma independent de la selecció espanyola

El mèrit de Víctor i Tomás és que els dos tenen 16 anys i ja van ser convocats per competir amb la selecció sub-19. En el cas de Víctor Miró, aquesta era la primera participació internacional amb Catalunya, mentre que Tomás ja va estar convocat amb la sub-15 fa dos anys i el passat 2016 ja va competir al Mundial Sub-17, torneig en el qual Catalunya va finalitzar en quarta posició.

Catalunya apuntava a medalla al Mundial que se celebrava a Leeuwarden, però dos gols d’or el van apartar d’aquest objectiu. Catalunya va guanyar els dos primers partits davant de Polònia, per 6-3 i davant de la Xina, per 13-4. Però en els dos següents van caure davant de Portugal (10-11) i la República Txeca (11-12), en tots dos casos en el desempat, que en aquest esport es decideix amb el gol d’or. L’últim rival de la primera fase era Bèlgica, una de les potències del corfbol, que es va imposar per 4-19. República Dominicana els va guanyar 8-13, resultat que els impedia lluitar per la cinquena plaça i en el partit pel setè lloc van superar Portugal per 12-10.

“Estem molt satisfets amb la convocatòria dels dos jugadors, perquè demostra el treball que fem al Josep Lladonosa”, explicava Sergio Bossano, responsable de la secció de corfbol.

tracking