SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Barça demana la cautelar al TAD

Últim intent perquè Neymar jugui el clàssic de demà al Bernabéu || El club blaugrana creu que el brasiler pot jugar emparat en una llei de l’any passat, però no s’arriscarà

Messi pugna amb Cristiano durant un clàssic, amb Neymar observant l’escena des del darrere.

Messi pugna amb Cristiano durant un clàssic, amb Neymar observant l’escena des del darrere.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barcelona va presentar ahir un recurs al Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) sol·licitant la suspensió cautelar de la sanció de Neymar, en un últim intent perquè el brasiler jugui demà el clàssic i ho va fer conscientment quan la reunió d’aquest organisme ja havia finalitzat. L’objectiu era aprofitar una aparent contradicció entre dos normes i aconseguir que jugui demà.

El recurs va arribar després que el TAD acabés la reunió ordinària. Des d’aquesta instància van assegurar que no es tornarien a reunir i que, per tant, no hi hauria resolució i Neymar no jugarà. Però des del Barça, consultada la Federació Espanyola, asseguraven que si jugués Neymar la llei els empararia perquè la sanció no es pot executar fins que s’hagi esgotat la via administrativa. Però no hi ha antecedents d’un cas així.

El TAD es va reunir ahir, però conscientment, el Barça va presentar el recurs quan la sessió havia acabat

Pretenia provocar amb l’atemptat la caiguda de les accions del club a la borsa i lucrar-se’n

El Barcelona s’acull a una llei d’octure del 2016, la 39/2015 i cita l’article 90 de la llei del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, en el qual es diu que, “quan la resolució sigui executiva, es podrà suspendre cautelarment si l’interessat manifesta a l’Administració la decisió d’interposar un recurs contenciós-administratiu contra la resolució firma en la via administrativa”.

Encara que el Barça creu que té raó i Neymar pot jugar sense esperar la decisió del TAD, sembla que no forçarà la situació, ja que el Madrid podria impugnar el partit, amb la qual cosa es conformarien amb una “victòria moral jurídica” i crear un precedent.

Per tant, en principi l’única possibilitat que Neymar jugui és que el TAD es reuneixi d’urgència, una cosa que ahir deien que no farien, i atorgui la cautelar. En cas que no fos així, aquest organisme entén que ha de complir el que seria el segon partit de sanció, dels tres que li va imposar competició i que va ratificar el Comitè d’Apel·lació.

D’altra banda, la plantilla tornarà a entrenar-se avui per fer una última sessió de cara a un clàssic en el qual el Barcelona necessitarà la millor versió del trident, l’eficàcia golejadora del qual ha baixat aquesta temporada.

La 2014-15, Messi, Suárez i Neymar van marcar 122 gols dels 175 que va fer l’equip, un 69%. En la passada van marcar 131 de 173, un 75% dels gols. Pel que fa l’actual, en sumen 91 de 143, un 63%, és a dir, un 12 per cent menys que en la passada temporada.

dortmund

Les autoritats alemanyes van descartar ahir la pista jihadista a l’atemptat contra l’autobús del Borussia Dortmund, després de detenir un ciutadà germanorús que, presumptament, va perpetrar l’atac per fer caure a la borsa les accions del club i obtenir un benefici econòmic.

Segons va informar la Fiscalia federal alemanya, el sospitós, Sergej W., de 28 anys, va adquirir fins a l’11 d’abril, el mateix dia de l’atemptat, 15.000 opcions o drets de venda d’accions del Dortmund, que va pagar, amb un crèdit que havia sol·licitat una setmana abans.

Després de l’atemptat contra l’equip, que viatjava en l’autobús a l’estadi per jugar un partit de la Lliga de Campions, el detingut pretenia provocar una caiguda de les accions i lucrar-se d’aquesta manera amb la venda dels títols al preu establert a l’adquirir els drets de venda d’aquests.

El detingut està acusat d’intent d’assassinat, de detonar material explosiu i de provocar lesions físiques greus amb l’atac, en el qual van resultar ferits Marc Bartra i un policia que escortava l’autobús.

El ministre de l’Interior alemany, Thomas de Maizière, va qualificar de “forma repulsiva de cobdícia” el fet que “algú pretengués enriquir-se, si les acusacions es confirmen, matant gent per influir en les cotitzacions en borsa”.

Va destacar que l’atac “compleix totalment la definició d’assassinat” i va assenyalar que “les proves estan àmpliament fonamentades”. El ministre va recalcar la “forma especialment pèrfida” amb la qual el sospitós va jugar amb “la por de la població”, al deixar pistes falses al costat dels tres artefactes explosius, on es van trobar tres textos idèntics en els quals es demanava la retirada d’Alemanya de la missió internacional a Síria i s’apuntava a una motivació islamista, encara que nombrosos experts ho van dubtar des d’un principi.

nyon

Reial Madrid i Atlètic de Madrid, que van dirimir les finals de la Lliga de Campions 2014 i 2016, s’enfrontaran en aquesta oportunitat a la semifinal per buscar una plaça a Cardiff el proper 3 de juny, per la qual pugnaran en l’altre enfrontament de semifinals Mònaco i Juventus.

El sorteig celebrat ahir a la seu de la UEFA a Nyon va impedir l’opció d’un nou enfrontament entre els equips madrilenys a la final.

Després de les corresponents presentacions i la intervenció del primer ministre de Gal·les, Carwyn Jones, l’exdavanter Ian Rush, ambaixador de la final de Cardiff, va ser l’encarregat d’executar el sorteig.El Reial Madrid va ser el primer a sortir, i a continuació va quedar servit el duel madrileny a la semifinal, com la temporada 1958-59, en la qual l’equip madridista també en va sortir airós al guanyar per 2-1 en el desempat jugat a La Romareda amb gols d’Alfredo di Stéfano i Ferenc Puskas. El partit d’anada tindrà lloc al Bernabéu el dimarts 2 de maig, mentre que la tornada serà al Vicente Calderón el dimecres 10 de maig. El Mònaco jugarà l’anada a casa davant de la Juventus el dimecres 3 de maig, mentre que a Torí es jugarà el dimarts dia 9.

D’altra banda, el Celta de Vigo de l’argentí Eduardo Berizzo i el Manchester United de Jose Mourinho, dos equips que fins ara no s’han enfrontat a Europa, dirimiran una semifinal de Lliga Europa. L’altra la jugaran l’Ajax holandès i el Lió.

tracking