Futbol

Adéu a l'ascens directe per al Balaguer

El Balaguer cau davant del Santboià, que ja li treu 7 punts || Ara l’objectiu és ser segon i jugar la promoció

El local Galcerán pugna amb un adversari pel control de la pilota, en una acció del partit.JOAN BOVÉ

El Balaguer va deixar escapar tres punts vitals en la lluita per l’ascens directe. Ara, el Santboià ocupa la primera plaça amb 7 punts d’avantatge sobre els de Jordi Cortés i l’objectiu se centra a aconseguir la segona plaça que dóna accés a la promoció.

El partit va tenir dos parts diferenciades. A la primera, van dominar els visitants encara que amb poques ocasions de gol per part dels dos equips. El primer a avisar va ser el Balaguer en el minut 18 en una jugada d’Adrià amb una passada sobre Sergi que va rematar entrant des de la banda. Poc després, en una pèrdua de pilota de la defensa local, Josele va rematar i Alfred va evitar el gol en una gran intervenció. Eren uns minuts de brillantor del Santboià amb un Buba que portava de cap la defensa roja. Va ser precisament Buba el que al 25 va llançar una fuetada des de la frontal de l’àrea per sorprendre Alfred i inaugurar el marcador (0-1). El Balaguer va intentar estirar les seues línies però no va estar encertat als metres finals davant d’una defensa amb molt ofici. Al 31 va ser Adrià qui ho va intentar de falta directa però la pilota va sortir fora per poc.

Ja a la segona part, els locals van tenir més la pilota davant d’un Santboià ben posicionat i que va travar tot el que va poder el joc, davant de la desesperació de l’afició local que veia escapar les opcions del seu equip. Malgrat el domini del Balaguer, en el 57, una altra vegada Buba, sens dubte el millor del partit, va tenir una altra oportunitat i, en el 75, Pedro Bravo va aconseguir el segon gol que va significar la sentència. Al 82 els locals van poder atansar-se al marcador, en l’execució, per part d’Adrià, d’un clar penal a l’àrea del Santboià, però Leva va aturar.

Jordi Cortés, entrenador del Balaguer, es va mostrar decebut amb el resultat, en un partit en el qual “durant algunes fases del joc hem dominat però no hem sabut nosaltres transformar les nostres ocasions. Ens costa rematar els partits quan guanyem i remuntar quan anem perdent”. Cortés va dir ser conscient de la dificultat de l’ascens directe i va afegir: “Ara toca treballar per ser segons i jugar la promoció. Queden molts duels directes entre els quatre equips amb opcions: San Cristóbal, Almacelles, EFAC i Balaguer.”