SEGRE

DEPORTES_LUNES

“Guanyar en el 92 també ens agrada”

Luis Enrique, exultant amb el triomf

Els blaugranes de la Penya Som Un Sentiment celebren la victòria al carrer.

Els blaugranes de la Penya Som Un Sentiment celebren la victòria al carrer.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Luis Enrique, tècnic del Barça, va assenyalar després del partit que guanyar al minut 92 és “una cosa que sol caracteritzar més el rival”, però que als blaugranes també els agrada. “Me’n vaig content pel rendiment de l’equip i la lluita fins a l’últim segon, perquè han passat moltes coses en aquest partit. Hem anat a buscar la victòria els dos i el resultat podria haver estat qualsevol. Per a nosaltres era una oportunitat meravellosa i serà un Sant Jordi molt celebrat a Catalunya.” Per al tècnic, el ritme del partit va ser “alt, però va arribar un moment que era incontrolable”.

El Madrid va jugar una part de la segona meitat amb un menys per l’expulsió de Sergio Ramos, una cosa que no va influir perquè el conjunt madridista empatés el resultat, segons Luis Enrique. “Per generar perill no necessita estar amb onze, perquè té molt potencial amb els seus jugadors”, va dir l’entrenador del Barça, que va restar transcendència al fet de ser líders. “Ara estem primers, però a ells els falta un partit. Això serà ajustat fins al final. Veníem a buscar un resultat i ho hem aconseguit”, va manifestar. “Vam plantejar el partit per tenir un resultat més folgat, però crec que ha estat un clàssic a l’altura del que signifiquen les dos entitats. Hem guanyat al minut 92, que és una cosa que sol caracteritzar més el rival que a nosaltres, però també ens agrada. El partit ha tingut el final feliç que tots desitjàvem”, va declarar.

El tècnic va valorar molt positivament el partit de Leo Messi, que va marcar dos gols i va ser el gran protagonista. “Leo sempre ens genera superioritat al centre i hem intentat que participés el màxim possible. Ha participat bastant, sobretot en el primer gol, i a la segona part també ha participat molt. És una gran notícia i hem de fixar jugadors en la seua línia defensiva perquè participi”, va manifestar l’asturià. Finalment, Luis Enrique va evitar parlar de l’àrbitre. “No sóc d’arbitrar de nou els partits. Ni per bé ni per mal. Penso que el col·lectiu arbitral necessita ajudes, en aquest partit, però també en tots”, va concloure.

Per la seua part, Zinedine Zidane, entrenador del Madrid, va assegurar que el seu equip no va merèixer perdre i va lamentar que els seus jugadors no poguessin matar el partit.

“No dic que no hàgim tingut cap. La veritat és que empatant amb deu i anar a pressionar a dalt és perillós. Al final, ho hem pagat. No els ho retrec als jugadors. Hem anat a buscar el partit, no ho hem aconseguit, són tres punts que perdem i estem decebuts. No hem merescut perdre, però el futbol és així. No se li ha de donar més voltes i ara a pensar en el partit de dimecres”, va dir.

Qüestionat per l’actuació arbitral, Zidane no va voler pronunciar-se sobre si Ramos va merèixer ser expulsat i va afirmar que cal acceptar les decisions dels col·legiats. “Al final l’àrbitre ha decidit treure roja a Sergio i cal acceptar-ho. El balanç que fem del partit és que hem tingut l’oportunitat de matar-lo. Són molts partits en els quals tenim ocasions i no fem gols. Al final et castiga una mica perquè davant hi ha un equip que sap jugar i sap fer mal. No tinc res a retreure”, va afegir Zidane.

“Si Leo en té ganes..., posa’l on vulguis” Ivan Rakitic va manifestar que a Messi “el pots posar on vulguis, fins i tot de lateral, que si en té ganes... Si a algú el sorprèn com juga Messi, ha de repassar la història del futbol. Que segueixi així, que ho necessitem”. Per la seua part, Andrés Iniesta va dir després del partit que “hi ha hagut de tot per la nostra part. Fases de control, altres amb una mica de precipitació. Però cal tenir en compte que els partits aquí sempre són difícils. Era important fer gol en les ocasions que tinguéssim. En aquest sentit l’objectiu està complert i estem molt contents. I ells tindran l’obligació de no fallar”. Sobre Messi, el centrecampista manxec va assenyalar que “la grandesa de Leo és que no deixa de sorprendre. És un honor per a nosaltres i una benedicció per al club. Cal acompanyar-lo entre tots per tenir opcions d’aconseguir el títol. Queda Lliga”, va advertir Iniesta.

tracking