SEGRE

DEPORTES_LUNES

Màrquez regna a Austin

Primer triomf de la temporada per al lleidatà, que en suma cinc de seguits als EUA || Rossi i Pedrosa el van acompanyar al podi i Viñales se’n va anar a terra

Marc Màrquez celebra la victòria a Austin, la primera de la temporada.

Marc Màrquez celebra la victòria a Austin, la primera de la temporada.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez va aconseguir ahir el cinquè triomf consecutiu al Gran Premi de les Amèriques, que es va disputar al circuit d’Austin, i el primer de la temporada. La victòria permet al lleidatà ascendir a la tercera posició del Mundial, on és líder Valentino Rossi.

Pedrosa va sorprendre Màrquez a la sortida, per enfilar el revolt inicial a primera posició, mentre que Jorge Lorenzo va fer també una bona sortida i es va embolicar en una baralla amb Maverick Viñales, el pilot que pitjor sortida va firmar dels que ocupaven un lloc a la primera línia. A la conclusió de la volta inicial, Pedrosa i Màrquez es trobaven al davant de Rossi, que tampoc va fallar a la sortida, mentre que Viñales va guanyar inicialment la baralla a Lorenzo, passant quart per línia de meta. Però aviat perdria la carrera un dels principals contendents, ja que Viñales se’n va anar a terra al revolt 17 de la segona volta, sense possibilitat de continuar en cursa, en la qual Pedrosa ostentava el rol de líder, tot i que amb Màrquez enganxat al seu rebuf i Rossi a menys d’un segon. Lorenzo, que ho va intentar a les primeres voltes, va anar cedint posicions al passar-lo primer Cal Crutchlow i poc després Johann Zarco i el seu company Andrea Dovizioso. Al darrere, Álvaro Bautista i Aleix Espargaró, que van sortir des de les últimes línies, van anar remuntant a poc a poc posicions, amb un ritme un segon més lent que els pilots del capdavant de la taula.

Marc, que sortia des de la primera posició, va aconseguir superar Pedrosa i escapar-se per vèncer

Zarco, quart a la cinquena volta, es va situar al darrere de Rossi amb la seua primera volta ràpida, i tots dos es van atansar a Màrquez, que no aconseguia un punt clar per superar Pedrosa i imposar el seu propi ritme. El lleidatà es va adonar de la situació i va intentar infructuosament posar-hi remei, mentre Zarco i Rossi van tenir darrere el primer toc literal i l’italià va haver de sortir del traçat per evitar la caiguda i tornar a la mateixa tercera posició, amb Pedrosa i Màrquez protagonitzant voltes ràpides a la setena volta. Aquesta acció de Rossi a la cinquena volta li va suposar una sanció de 3 dècimes al final de la cursa, la qual cosa obligava l’italià a guanyar amb suficiència, com a mínim, el francès per garantir-se el podi si no podia caçar Màrquez i Pedrosa. Marc va donar mostres més que evidents de no voler cometre un nou error en forma de caiguda que no podia permetre’s i per això va aguantar més temps del previst seguint el seu company, a l’espera d’un moment fàcil i oportú per intentar aconseguir la cinquena victòria consecutiva al circuit d’Austin, cosa que va succeir a la novena volta. Darrere, Loris Baz se’n va anar a terra sense conseqüències però no va poder continuar, com tampoc Pol Espargaró, que se li va trencar el motor de la moto. També va tenir problemes tècnics el seu germà Aleix i, poc després, van tenir sengles accidents Álvaro Bautista, que va continuar en cursa, i Sam Lowes. Malgrat els problemes, Aleix Espargaró va entrar al taller a reparar l’Aprilia i va tornar a la pista per mirar de fer el màxim de voltes possibles. Pedrosa va intentar en un parell d’ocasions superar Màrquez, sense èxit, però aquesta lluita va permetre a Rossi atansar-s’hi, a escassament 1,3 segons quan faltaven vuit voltes. A partir d’aquell moment, el líder d’Honda va tirar –volta ràpida de carrera a la quinze– i es va escapar per vèncer en solitari.

Pedrosa i Rossi es van embardissar en la lluita pel segon esglaó i, encara que el barceloní va intentar mantenir a ratlla l’italià, el qual en realitat amb la tercera posició en tenia prou per col·locar-se com a nou líder del Mundial amb dos punts d’avantatge sobre Viñales, que al caure es va quedar amb el caseller a zero, l’italià va superar Pedrosa a la dinovena volta i va tirar prou com perquè la penalització no li prengués la segona plaça. Després de la prova, Marc Màrquez va manifestar que “no m’obsessionava però sabia que si no guanyava aquí estàvem bastant malament. Veníem d’una carrera no molt bona, amb un error, però aquí sabia que havia de tenir paciència i anar a poc a poc amb el pneumàtic davanter dur. Pot haver semblat una cursa fàcil, però no ha estat així. He triat el pneumàtic dur davanter i no hi havia treballat gaire, però quan he tingut 3 segons de distància he començat a gestionar-los. El campionat és molt llarg i hem de seguir treballant per millorar. Maverick té l’explosivitat i Valentino l’experiència”, va afegir.

tracking