SEGRE

COMPETICIONS

El lleidatà Albert Herrero guanya l'Europeu de rogaine

Prova de curses d’orientació de 24 hores al costat del madrileny Aurelio Olivar

D’esquerra a dreta, el madrileny Aurelio Antonio Olivar i el lleidatà Albert Herrero després de la prova.

D’esquerra a dreta, el madrileny Aurelio Antonio Olivar i el lleidatà Albert Herrero després de la prova.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ultrafondista i especialista en carreres de muntanya lleidatà, Albert Herrero, és el nou campió d’Europa de rogaine, una carrera d’orientació de llarga distància que es va disputar el passat cap de setmana durant 24 hores travessant turons, vinyes i boscos al costat de la localitat de San Gimignano, a la Toscana.

Herrero va formar part de l’equip Fubby Camelbak Tierra Trágame al costat del madrileny Aurelio Antonio Olivar, que es van imposar per aquest ordre a les parelles txeca i ucraïnesa després de recórrer 155 km amb 7.000 metres de desnivell positiu.

“En el rogaine et donen un mapa d’un territori on hi ha una sèrie de controls marcats, cada un amb una puntuació diferent, i tens un cert temps per sumar el major nombre de punts possible. És una combinació d’estratègia, orientació i físic, i si la prova està ben dissenyada és impossible poder aconseguir trobar tots els controls”, apunta Albert Herrero per explicar a grans trets com és aquest tipus de proves.

Aquest enginyer físic i de camins, que va residir un temps a Lió (França) i ara treballa a cavall de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua a Girona i el grup RIUS de la UdL, va començar a participar en curses d’orientació el 2010 en una prova que va tenir lloc a l’Espluga Calba (Garrigues). El 2015 al costat d’un altre corredor de muntanya, Jaume Folguera, es van classificar novens en el Mundial de Finlàndia. L’any passat, a l’Europeu disputat a Navarra, ja amb Aurelio Antonio Olivar com a company, van ser cinquens. “Aquesta especialitat es disputa en equips de dos a cinc persones i la compenetració és clau perquè són moltes hores junts i moltes decisions que han de prendre’s”, explica Albert.

Malgrat ser un esportista totalment amateur, Albert Herrero ha assolit diverses fites. Així, l’agost del 2013 va aconseguir un rècord d’ascensió al Mont Perdut al fer-ho en 7 hores 45’, després de 46 km i 3.800 metres de desnivell positiu. El 2014 va iniciar el repte de córrer set ultramaratons en diferents continents i, de moment, ja ha completat Le Treg (Txad) de 170 km, Tor des Geants (Itàlia) de 330 km i La Misión (Argentina) de 160 km.

tracking