SEGRE

DEPORTES

Homenatge i gols

El Barça es regala un tiberi amb el cuer Osasuna, que va descendir, i Messi incrementa el seu compte a 502 gols amb el Camp Nou corejant el seu nom per donar-li les gràcies per tot el que li ha donat || L’equip segueix líder, empatat amb el Madrid, que no va fallar

El Camp Nou va desplegar una pancarta d’homenatge a Messi pels seus 500 gols.

El Camp Nou va desplegar una pancarta d’homenatge a Messi pels seus 500 gols.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barcelona va tornar a endossar una golejada a l’Osasuna (7-1), com en els últims anys ha ocorregut amb els navarresos, en un partit pràctic dels de Luis Enrique i emotiu per l’homenatge a Messi pels seus 500 gols –ampliats aquest dimecres a 502– i després de l’exhibició al Bernabéu. El Barça continua líder, empatat a punts amb el Reial Madrid, però els blancs amb un partit menys, mentre que el conjunt navarrès va consumar el descens a la Segona divisió al guanyar aquest dimecres el Leganés.

Luis Enrique va deixar a la banqueta cinc titulars de la gran victòria al Bernabéu (Alba, Sergi Roberto, Umtiti, Iniesta i Luis Suárez) i va donar entrada a Mascherano i quatre jugadors molt qüestionats: Digne, Denis Suárez, Arda Turan i André Gomes, aquests dos últims jugant d’extrems.

El portuguès, que ha estat molt discutit, va marcar dos gols i Mascherano es va estrenar de penal

La primera part va ser un monòleg dels blaugranes, que, encara que no van quallar un partit per enamorar, no van permetre res a l’Osasuna. L’equip navarrès no va oferir res més que un replegament com va poder en defensa i va intentar sortir sobre Messi cada vegada que l’argentí rebia a la frontal. Semblava que l’única consigna era que, davant les baixes de Luis Suárez (per descans) i Neymar (per sanció), a Messi calia impedir-li que generés futbol. La idea expressada amb ironia per Petar Vasiljevic la vigília, que per parar Messi es necessitaven “manilles i pistola”, la van entendre força bé alguns dels seus jugadors.

El deu blaugrana va pressionar amb encert en una passada de Fausto enrere i es va trobar la pilota als peus i tot el camp per arribar sense obstacles a la porteria de Sirigu, que va batre després de preparar-se la pilota amb tranquil·litat (1-0). Amb aquest gol, a l’Osasuna no només se li enfosquia la nit, ennuvolada, freda i plujosa, sinó que també encaixava el gol 76 en aquesta Lliga, el pitjor registre de la seua història.

Luis Enrique va deixar a la banqueta cinc titulars de la gran victòria en el clàssic al Bernabéu

Bolcat el FC Barcelona sobre l’àrea de l’Osasuna, el partit va caure en una monotonia que va avorrir fins i tot els mateixos jugadors. Només Messi s’atrevia a arriscar, amb jugades individuals o bé amb intents de marcar un segon gol. La falta dels seus socis habituals (Neymar i Luis Suárez) va portar l’argentí a viure de les passades de Busquets i Rakitic per arrancar alguna acció des del centre del terreny de joc.

A la mitja hora, el Barça va fer el segon, obra d’André Gomes (2-0), després d’haver recuperat la pilota Busquets i arran d’una nova centrada precisa de Rakitic. De l’apatia de la primera part es va despertar a la segona l’Osasuna amb una primera aproximació a l’àrea blaugrana que va frenar amb una falta Busquets. Roberto Torres va ser l’encarregat de llançar-la i en l’execució directa va deixar clavat Ter Stegen, que va veure com li entrava per la dreta la pilota (2-1). Steven va jugar al límit en una càrrega dins de l’àrea a Rakitic, que hauria pogut acabar en penal, i poc després el Barça va rematar al pal després d’un xut de Piqué i el rebuig el va recollir André Gomes per marcar el seu segon gol (3-1). Una nova acció blaugrana va acabar en Messi, que es va anar preparant la pilota cap a l’esquerra fins que va trobar un espai i des de fora de l’àrea la va col·locar amb força al costat d’un pal (4-1). Després del gol, Messi va acabar substituït per descansar i a l’acció següent Paco Alcácer va marcar el cinquè de la nit (5-1). La innocència de l’Osasuna va portar Roberto Torres a cometre un penal sobre Denis Suárez. Sense Messi ni Neymar al camp, el públic va reclamar que fos Javier Mascherano el protagonista de l’acció. En el seu partit número 319, Mascherano va marcar, de penal, el seu primer gol com a blaugrana (6-1). Alcácer va tancar el partit amb el seu segon gol (7-1).

“Sortim reforçats a nivell individual i també col·lectiu”  Luis Enrique va assegurar, després de la golejada davant l’Osasuna, que el seu equip surt reforçat de cara al tram final de la Lliga. “Em quedo que hem començat molt seriosos i molt bé davant d’un rival que ens ha deixat pocs espais, però hem generat aproximacions i hem aconseguit obrir el marcador amb el primer gol de Messi. Sortim reforçats a nivell individual i col·lectiu”, va manifestar el tècnic blaugrana. En aquest sentit, va assegurar que l’important “és sumar punts a través del nostre joc”, una cosa que, segons la seua opinió, els jugadors van aconseguir davant l’Osasuna. Així, Luis Enrique es va alegrar pels dos gols que van anotar André Gomes i Alcácer. “És important que a nivell individual aquests jugadors s’hagin trobat amb el gol, i si és per partida doble, molt millor. Significa que milloraran la confiança. Són esdeveniments positius.” Un altre dels que van participar en la golejada va ser Mascherano. “No deixa de ser una anècdota que un jugador de la seua talla no hagués marcat. El seu rendiment està fora de qualsevol dubte. Forma part del seu ADN competidor, sempre està disposat a sacrificar-se per l’equip”, va manifestar el tècnic.

El Camp Nou va desplegar una pancarta d’homenatge a Messi pels seus 500 gols.

El Camp Nou va desplegar una pancarta d’homenatge a Messi pels seus 500 gols.EFE

tracking