SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

Obligats a guanyar

El Lleida necessita sumar els tres punts per seguir optant al ‘play-off’ || Perdre o empatar ja el deixaria fora si guanyen Badalona, Vila-real B o Balears

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Guanyar per no despenjar-se definitivament del play-off és la consigna del Lleida Esportiu avui a Palamós davant del Llagostera (Nou Estadi de Palamós/18.00 h). L’únic que poden controlar els homes de Gustavo Siviero és el que ells facin en el seu partit, per tant, els tres punts són aquesta vegada, més que mai i fora de tòpics, una obligació si volen mantenir encara aspiracions de capturar el quart lloc. Perdre o empatar davant de l’equip gironí unit a una victòria de Badalona, Vila-real B o Atlètic Balears, en una jornada amb molts duels directes, suposaria per a l’equip lleidatà acomiadar-se ja matemàticament de les places d’ascens.

La plantilla blava, que ahir va fer l’última sessió d’entrenament abans d’afrontar aquest transcendental matx, vol lluitar contra l’estadística o almenys tenir un final de temporada tan digne com sigui possible guanyant els tres partits que queden de campionat. Una altra cosa és el que facin els rivals, contra la qual cosa el Lleida no pot fer res, i ha malgastat moltes ocasions en les últimes jornades per atansar-se encara més a l’objectiu somiat. Una mala primera volta al costat d’un brillant inici de la segona, que continua sent una bona trajectòria a pesar dels últims resultats, ha deixat el Lleida a cinc punts del Badalona, que ara ocupa la quarta plaça.

Totes les opcions, encara que siguin mínimes, passen per la premissa que el Lleida sumi els nou punts en joc. Per aconseguir-ho, haurà de guanyar els dos partits fora de casa que li queden, la mateixa xifra de victòries que ha aconseguit a domicili al llarg de tota la temporada, ja que és el quart pitjor visitant del grup: només ha sumat onze punts fora del seu estadi. De fet, en els últims deu anys, només un equip, el Benidorm, ha aconseguit classificar-se per al play-off amb menys de 60 punts, que és la xifra màxima que ara per ara poden aconseguir els blaus. La il·lusió hi és tota, però l’empresa és realment molt complicada.

Els blaus volen que a la tercera vagi la vençuda davant el LlagosteraEl Lleida ha perdut a domicili davant del Llagostera en els dos únics precedents de les temporades 2011-2012 (3-1) i 2013-2014 (2-1). El tercer partit es disputarà a Palamós, on juga el club gironí de prestat. El Lleida ja havia jugat altres vegades contra el Palamós. De fet, l’últim partit allà data de la temporada 2003-2004, la de l’últim ascens a Segona, on va guanyar 0-2. Abans, n’hi ha uns altres cinc en Lliga: 2002-2003 (2-0), 1994-1995 (0-0), 1992-1993 (0-0), 1991-1992 (1-0) i 1990-1991 (1-0).

tracking