HANDBOL LLIGA DE CAMPIONS

A la Final Four de Colònia

La màgia del Palau, que va batre el rècord d’assistència, permet al Barça remuntar davant del Kiel || Les parades de Gonzalo Pérez de Vargas, determinants

Noddesbo i Víctor Tomàs celebren la classificació amb l’afició, que va omplir el Palau Blaugrana.EFE

El FC Barcelona Lassa serà el 3 i 4 de juny a Colònia per disputar la Final a Quatre de la Lliga de Campions d’handbol al derrotar, en un Palau Blaugrana de gom a gom (rècord d’assistència), el THW Kiel alemany per 23-18, remuntant els dos gols que portava de l’anada (28-26). Així, l’equip blaugrana aspirarà al Lanxess Arena a la seua desena Copa d’Europa, tot un rècord en l’handbol continental.

Xavi Pascual va dissenyar un entramat defensiu que se li va ennuegar al Kiel, però amb un nom propi, el del meta internacional Gonzalo Pérez de Vargas (20 parades), després que fa tot just dos setmanes va ser intervingut d’una fractura al dit petit de la mà esquerra i que va acabar el partit amb el públic victorejant el seu nom.

El Barcelona va consolidar la victòria en una primera part extraordinària en defensa, amb un Gonzalo Pérez de Vargas sensacional (11 parades). L’atac blaugrana va jugar amb molta intel·ligència, passades ajustades i intentant no perdre pilotes davant de la gegantina muralla germànica.

D’aquesta manera, el Barça ja havia remuntat la diferència dels dos gols de l’anada (28-26) als 10 minuts (6-3) i arribava al descans amb un avantatge còmode de sis gols (15-9).

A la segona meitat, el Barça va controlar perfectament el ritme del joc en els compassos inicials, però el Kiel va donar mostres de remuntar. El tècnic islandès va fer asseure el porter Landin per atacar amb set jugadors com a recurs desesperat (21-18, m.57), però un gol de Noddesbo, una parada increïble de Gonzalo i una internada de Valero Rivera van sentenciar la classificació. El Barça serà a la Final Four.