OK LLIGA

L'ICG Software salva un punt

Empata davant del Manlleu amb un pèssim arbitratge en contra seu i deixa escapar l’oportunitat de tornar a zona de competició europea || Darío Giménez, dos vegades, i Lluís Rodero van marcar els gols

alt

L’ICG Software va deixar escapar ahir l’oportunitat de tornar a les posicions que permeten classificar-se per a una competició europea i, de passada, assegurar la permanència a l’OK Lliga, al no passar de l’empat (3-3) davant del Manlleu. El Llista, gràcies a la seua incansable lluita fins a l’últim segon, va poder salvar un punt en un partit que se li havia complicat molt i en el qual es va veure perjudicat per les decisions, habitualment adverses, d’un dels col·legiats, Xavier Buixeda. És el mateix col·legiat que fa unes temporades va fer un arbitratge escandalosament advers contra el Llista en un partit davant del Barça i que posteriorment es va saber que a la seua pàgina de Facebook apareixia amb la samarreta blaugrana o que, en un altre dels seus recordats episodis, va fer constar en acta una suposada agressió d’Andreu Tomàs a un rival, que va valer al lleidatà una dura sanció. Ahir va tornar a fer un penós recital.

Independentment de la mala actuació arbitral, al Llista li va faltar encert en les nombroses ocasions d’atac que va crear, davant d’un rival que lluita per la permanència i que va jugar amb excessiva duresa, davant de la permissivitat arbitral. A més, un grup d’aficionats del Manlleu van llançar a la pista, en els últims minuts de partit, una baqueta amb què colpejaven un dels seus tambors.

L’ICG Software es va trobar molt aviat el marcador en contra. En el minut 7 va marcar el 0-1 Jaume Farrés, la qual cosa va incrementar la pressió sobre l’equip lleidatà, conscient que un triomf li permetia enfilar-se a la setena posició.

Ja als 9 minuts va arribar la primera decisió arbitral polèmica, amb una rigorosa targeta blava a Darío Giménez. Marc Prat va llançar, va parar Lluís Tomàs, però els àrbitres van ordenar repetir el llançament. Prat va tornar a fallar. A tot això, la tolerància arbitral amb la duresa visitant ja tenia enfadada l’afició lleidatana. El Llista assetjava sense encert la porteria del Manlleu, amb errors en accions clares, en una primera meitat que va viure un últim minut tan trepidant com tot el partit. Farrés va enviar la bola al pal a falta de 59 segons i, a falta d’un, Andreu Tomàs va fallar un penal amb el qual es va arribar 0-1 al descans.

A la segona meitat, la tensió no va fer més que créixer. En el minut 25, Darío Giménez va caure a l’àrea, sense que els àrbitres assenyalessin res ni paressin el matx, encara que l’argentí estava caigut a terra, però sí que va xiular penal a l’àrea lleidatana, que Adrià Ballart va transformar en el 0-2.

Ballart va fallar el llançament directe per la desena falta local (32’) i de nou va arribar la polèmica. Els àrbitres van anul·lar un gol a Rodero, en una acció en la qual van assenyalar falta directa per la desena falta visitant. Les protestes van valer a Lluís Tomàs una targeta blava mentre l’afició cantava: “Mans amunt, això és un atracament!” Darío Giménez va anotar el llançament i, amb 1-2, el Llista disposava de 15 minuts per salvar algun punt.

Però qui va tornar a marcar va ser el Manlleu, amb l’1-3 de Jaume Farrés en el minut 40. Lluís Rodero va anotar tot seguit el 2-3 (41’) i el duel va entrar en uns deu últims minuts que van incrementar encara més el ritme del joc i la tensió entre jugadors i amb la grada.

Sí que van veure els àrbitres un clar penal sobre Darío Giménez a falta de 4.48 per al final que el mateix jugador argentí va transformar en el ja definitiu 3-3. Almenys, el Llista aconseguia salvar un punt que l’atansa a la permanència matemàtica i a Europa. La pròxima cita, a Alcoi.

“Ens hem precipitat en alguns moments i hem comès errors” El tècnic de l’ICG Software, Albert Folguera, no va voler excusar-se en el pèssim arbitratge i va lamentar els errors comesos pels jugadors lleidatans. “Si parlem de l’arbitratge, ens equivocarem. Sí que hi ha hagut alguna jugada que podien haver xiulat de forma diferent, però penso que la culpa ha sigut nostra”, va comentar. “Sabíem el que ens havíem de trobar: un equip especulatiu, que si es posava al davant ens crearia encara més problemes, que havia guanyat a la pista del Liceo, que havia empatat a Vic... Hem tingut moltes ocasions que no hem sabut encertar perquè ens hem precipitat en molts moments”, va admetre. Sobre la tensió que es va viure durant el partit, va comentar que “ells s’hi jugaven molt, nosaltres també volíem guanyar per anar a Europa, i això ha fet que ens precipitéssim. Ha sigut un partit intens, amb anades i vingudes... Hem hagut d’assumir riscos perquè ells no adormissin el partit, que era el que els interessava... però les ocasions les hem tingut”, va afegir el tècnic. “Hem comès més errors del que és normal, però l’empat final hem de valorar-lo. És un equip al qual deixem a 9 punts quan en queden 12 per jugar-se. Serà difícil que ens atrapin. Estic content del treball que ha fet l’equip.” L’entrenador lleidatà també va valorar de forma positiva que el club organitzi un autocar per al pròxim partit a Alcoi, “com en els vells temps”. “Serà positiu comptar amb suport en el pròxim partit”, va valorar Folguera.

La lluita a les àrees va ser molt intensa entre els jugadors dels dos equips.

La lluita a les àrees va ser molt intensa entre els jugadors dels dos equips.LLEONARD DELSHAMS