SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

Calculadora en mà

El Lleida té un 71,6% de probabilitats d’arribar a l’última jornada sense opcions de ‘play-off’ || No depèn de si mateix i l’average no l’afavoreix

Jugadors del Lleida saluden els aficionats blaus que es van desplaçar a Palamós.

Jugadors del Lleida saluden els aficionats blaus que es van desplaçar a Palamós.CARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida ha aconseguit arribar a les dos últimes jornades de Lliga amb opcions de classificar-se per al play-off d’ascens, una cosa que semblava impossible després la pobra primera volta que va firmar l’equip de Gustavo Siviero, que únicament va ser capaç de sumar 21 punts en les dinou primeres jornades. Aquesta segona volta ja n’ha sumat trenta-tres, però això únicament li ha servit per estar, a falta d’aquestes dos jornades, a tres punts de la zona de play-off.

La combinació de tots els resultats possibles entre els sis equips que lluiten per l’última plaça possible, la que ara ocupa el Badalona –malgrat que el València Mestalla tampoc té encara assegurada la classificació–, deixa el Lleida amb un 71,6 per cent de probabilitats d’arribar a l’última jornada, al camp del descendit Eldenc, sense opcions de classificació. Fins i tot guanyant aquest diumenge vinent el València Mestalla al Camp d’Esports, tindrà un 37 per cent de probabilitats d’arribar a Elda descartat. Tot plegat és a causa que no depèn de si mateix i tampoc té l’average al seu favor en la majoria d’empats possibles.

El club espera que aquesta setmana resolgui el TAD en la reclamació dels tres punts de l’At. Saguntí

Però tot plegat pot canviar si, com espera el club, el Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) resol aquesta setmana a favor del Lleida, en la reclamació que té presentada per una suposada alineació indeguda de l’Atlètic Saguntí. El TAD ha reclamat nova documentació al Lleida, que la presentarà demà, ja que avui és festiu a Madrid. Si el Lleida rep aquests tres punts la seua situació millorarà considerablement, ja que quedaria empatat, amb 57 punts, amb Badalona i Vila-real B.

Però, mentrestant, les opcions passen per guanyar els dos encontres que li queden, que l’Atlètic Balears cedeixi almenys un empat, que el Vila-real B perdi un partit o empat els dos que li queden i que el Badalona no en guanyi cap, una cosa difícil, ja que el següent matx el juga a casa davant de l’Eldenc.

El Lleida té l’average particular empatat amb el Badalona i l’At. Balears i el té guanyat amb el Vila-real B. En el cas que acabi la Lliga empatat a punts amb el Badalona 9 o l’Atlètic Balears, s’hauria de recórrer aleshores a l’average general que, en aquests moments, deixaria el Lleida fora. La diferència entre gols marcats i encaixats és de +11 per al Badalona i de +12 per a l’At. Balears, mentre que el Lleida ha encaixat els mateixos gols que ha marcat, quaranta. En cas de triple empat entre Badalona i Vila-real B, també seria favorable als barcelonins.

En aquesta pròxima jornada s’enfronten Vila-real B i Atlètic Balears, en un altre partit de què estaran pendents els lleidatans i el resultat del qual pot determinar també l’average final, en cas d’empats. Opcions n’hi ha, però no serà fàcil.

Els detalls

  • No depenen de si mateixos. El Lleida arriba a les dos últimes jornades setè a la classificació, a tres punts de la quarta posició i amb sis equips amb opcions per aconseguir-ho. Ha de guanyar i esperar errors de tots els rivals, cosa que li dóna un 71,6% de probabilitats d’arribar sense opcions a l’última jornada. L’average tampoc juga al seu favor.
  • Resolució del TAD. Les opcions augmentarien en el cas que el TA D resolgués a favor seu la reclamació dels tres punts davant de l’At. Saguntí per alineació indeguda. 
tracking