SEGRE

FUTBOL JORNADA DE FUTBOL FEMENÍ

El futur, a Torrefarrera

La cinquena Jornada de promoció de la Federació Catalana reuneix 110 jugadores de 6 a 14 anys || Andreu Subies anuncia una inversió d’un milió d’euros

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Cada vegada hi ha més nenes que juguen a futbol i que tenen més qualitat. El futbol femení sens dubte anirà a més. És una roda que ja no s’aturarà.” Així valorava ahir Lluís Cortés, tècnic de la Selecció Catalana Sub-18, el futur del futbol femení. Cortés va assistir a Torrefarrera a la cinquena Jornada de Futbol Femení, organitzada per la Federació Catalana de forma simultània en catorze delegacions. Hi van prendre part 110 jugadores d’entre 6 i 14 anys. L’acte va servir d’homenatge a l’equip femení infantil de l’AEM, campió de Lliga a la Segona divisió en un grup en el qual tots els rivals han estat equips masculins. També va ser protagonista la jugadora de l’equip sènior de l’AEM Ainhoa López, internacional amb Espanya i que també juga amb la selecció catalana.

“És una festa del futbol femení que té com a únic objectiu passar una jornada jugant a futbol, en un ambient distès sense la tensió de la competició”, afegia Cortés. “Hi ha nenes federades i altres que estan coneixent l’esport i es tracta que comparteixin activitats i s’animin a seguir jugant a futbol”, va afegir.

També hi va assistir el president de l’FCF, el lleidatà Andreu Subies, que va destacar que “en sis anys hem passat de 2.000 fitxes femenines a 6.000 i el següent pas és doblar aquesta quantitat”. Per aconseguir-ho va anunciar una nova campanya de promoció, que es llançarà aquest estiu que ve i una inversió d’un milió d’euros per ajudar els clubs. “Les instal·lacions estan plenes d’equips de nens i això s’ha d’equilibrar. Els clubs han de començar apostar pel futbol femení i des de l’FCF els donarem suport. Però hi haurà canvis en la reglamentació perquè sigui obligatori en tots els clubs tenir futbol femení”, va afegir.

Algunes de les jugadores que van participar ahir en la Jornada de Futbol Femení organitzada per l’FCF.

Algunes de les jugadores que van participar ahir en la Jornada de Futbol Femení organitzada per l’FCF.LLEONARD DELSHAMS

Algunes de les jugadores que van participar ahir en la Jornada de Futbol Femení organitzada per l’FCF.

Algunes de les jugadores que van participar ahir en la Jornada de Futbol Femení organitzada per l’FCF.LLEONARD DELSHAMS

Algunes de les jugadores que van participar ahir en la Jornada de Futbol Femení organitzada per l'FCF.

Algunes de les jugadores que van participar ahir en la Jornada de Futbol Femení organitzada per l'FCF.FCFC

tracking