SEGRE

MOTOCICLISME

Lleida exporta motocròs

Sergio Castro, de 21 anys, compagina la competició en l’Estatal absolut amb la formació de pilots a la seua escola de Cervera || Fa classes a corredors estrangers i imparteix cursos a Israel

Dirigeix sessions al seu circuit privat que té als afores de Cervera.

Dirigeix sessions al seu circuit privat que té als afores de Cervera.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sergio Castro, als seus 21 anys, té el motocròs com a mode de vida, compaginant la competició d’alt nivell amb la formació de joves promeses a l’escola que té al seu circuit privat als afores de Cervera. Allà organitza sessions d’entrenament amb els pilots que formen part del seu propi equip, i altres que vénen a perfeccionar la tècnica, entre els quals hi ha estrangers, especialment argentins i israelians. A més, imparteix cursos fora d’Espanya, com el que va fer fa uns mesos a Israel, on espera tornar ben aviat. “La formació és el meu futur, és el que sempre he somiat fer i el que ara mateix em dóna per viure”, reconeix el jove lleidatà, que de moment no té intenció de deixar la competició. “M’agradaria ser un pilot capdavanter i poder tenir un equip potent en el Campionat d’Espanya. Estic treballant per a això”, indica.

Entre els joves valors que té a càrrec seu hi ha dos lleidatans, Sebastià López, també de Cervera i que competeix en la categoria d’MX3, i Adrià Monné, de Bellpuig, que ocupa el setè lloc en el Campionat d’Espanya d’MX85 i és una de les més fermes promeses de la província.

Té una estructura privada amb diversos pilots, entre ells els lleidatans Sebastià López i Adrià Monné

Malgrat la seua joventut, fa un parell d’anys que Castro es fa amb els millors pilots d’Espanya. En les dos últimes temporades ha competit en la categoria MX1, on ha aconseguit la cinquena i setena posició final, mentre que en la present ha canviat de cilindrada, passant a MX2 per poder compaginar-la amb el Campionat d’Europa. Fins a la cita de Pontevedra d’aquest passat cap de setmana, en la qual es va retirar per culpa d’una fractura de clavícula quan havia marcat la pole, figurava en la quarta posició de la general de l’Estatal.

En l’Europeu no va poder entrar, com la resta dels pilots espanyols, a cap de les mànegues finals de les dos primeres cites, a Holanda i Bèlgica. “Són proves que es disputen sobre sorra i nosaltres no estem acostumats a competir sobre aquesta superfície”, explica el pilot de Cervera, que té previst fer tot el campionat continental a excepció de la prova de Rússia a causa del seu elevat cost.

Aquest any xifra en uns 70.000 euros el pressupost que necessitarà per cobrir tant l’Europeu com l’Estatal. Els seus objectius passen per agafar experiència a nivell internacional, sense descartar córrer el Mundial en un futur, i lluitar pel seu primer podi en el Campionat d’Espanya.

Dirigeix sessions al seu circuit privat que té als afores de Cervera.

Dirigeix sessions al seu circuit privat que té als afores de Cervera.SEGRE

tracking