SEGRE

Márquez arriba amb ganes a Xerez, on Rossi és el que més ha guanyat

Lorenzo ha estat l’espanyol que més vegades ha guanyat en aquest circuit

Màrquez i Rossi durant una roda de premsa.

Márquez arriba amb ganes a Xerez, on Rossi és el que més ha guanyatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Marc Márquez arriba al Gran Premi d’Espanya, que es disputa aquest cap de setmana al circuit de Xerez de la Frontera amb ganes de mantenir la seua ratxa victoriosa iniciada a Austin (Estats Units), encara que ho fa en un traçat en el qual l’italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1) és el pilot que més vegades ha guanyat des del 2000.

La victòria de Marc Márquez a Austin li va permetre ascendir al de Repsol Honda fins la tercera posició a la taula provisional del mundial, liderada amb sis punts d’avantatge per Valentino Rossi sobre el seu propi company d’equip, Maverick Viñales, si bé l’italià acumula fins set victòries al circuit de Xerez des que arribés a la categoria reina del mundial de motociclisme.

Rossi va guanyar la cursa que representa l’entrada del campionat del món de MotoGP al Vell Continent l’any passat, encara que fins llavors no ho havia fet des del 2009, ja que sempre l’havia guanyat algun pilot espanyol, tret del 2012, quan ho va fer l’australià Casey Stoner (Repsol Honda RC 213 V).

El campió italià va aconseguir els seus triomfs als Grans Premis d’Espanya de 2001, 2002, 2003, 2005, 2007, 2009 i 2016, la qual cosa li fa ser favorit a l’edició de 2017 en un traçat en el qual sempre se sent "còmode" en estar protegit per desenes de milers de seguidors confessos dels seus colors, si bé és cert que Xerez de la Frontera suposa un esperó especial per als participants espanyols i un escenari en el qual tots ells han guanyat en alguna ocasió.

L’últim en fer-ho va ser Jorge Lorenzo (Ducati Desmosedici GP17), que ho va fer el 2015, si bé sembla prou complicat, pel principi de temporada que ha tingut el pilot de Palma de Mallorca amb la seua nova moto, que pugui lluitar per la victòria una temporada més en el circuit andalús.

Lorenzo ha estat l’espanyol que més vegades ha guanyat a Jerez, ja que ho va fer en tres ocasions (2015, 2011 i 2010), però després del vist en les primeres curses del campionat sembla complicat que pugui estar lluitant per la victòria.

El vigent campió del món, Marc Márquez, només compta amb un triomf a Xerez i a MotoGP, el de 2014, encara que sí que és un dels clars aspirants a la victòria a Jerez, com també el seu company d’equip, Dani Pedrosa, que ha vençut en dos ocasions (2013 i 2008) i arriba a Andalusia amb el podi d’Austin (tercer), encara molt recent en la memòria.

Una vegada més, la lògica indueix a creure que la baralla pel podi a Xerez de la Frontera serà cosa dels pilots de Repsol Honda, Márquez i Pedrosa, amb els de Yamaha, Rossi i Viñales, mentre que els representants oficials de Ducati, Jorge Lorenzo i l’italià Andrea Dovizioso, es mantindrien en un segon pla.

A aquest segon pla inicial també es poden adherir, per la seua condició de locals, Álvaro Bautista (Ducati Desmosedici GP16), Héctor Barberá (Ducati Desmosedici GP16) o fins i tot Aleix Espargaró i el seu Aprilia RS-GP, que l’any passat va acabar, cinquè la cursa al manillar de la seua antiga Suzuki GSX-RR.

El bon principi de campanya protagonitzat pel britànic Cal Crutchlow (Honda RC 213 V) o el francès Johann Zarco (Yamaha YZR M 1), els confereix una bona dosi de probabilitats de pugnar per assolir un lloc en el podi o molt a prop d’ell.

Amb l’objectiu d’acabar en els punts han d’estar els espanyols Esteve "Tito" Rabat (Honda RC 213 V) o Pol Espargaró (KTM RC 16), mentre que Alex Rins, operat amb èxit de la lesió que es va produir a Austin, haurà de veure les curses guardant repòs.

tracking