SEGRE

CICLISME VOLTA A LLEIDA

La Bonaigua torna a la Volta

En l’edició d’aquest any, del 15 al 18 de juny, es pujarà el mític port a la segona etapa Tremp-Vielha || Només falta perfilar la tercera de les quatre jornades

Una imatge d’arxiu de la Volta a Lleida, recuperada el 2014 després de desaparèixer el 2009.

Una imatge d’arxiu de la Volta a Lleida, recuperada el 2014 després de desaparèixer el 2009.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 60 edició de la Volta Ciclista Internacional a Lleida, que aquest any tornarà a disputar-se en quatre dies del 15 al 18 de juny, tal com ja va informar aquest diari, recuperarà el ciclisme pirinenc d’alta muntanya amb l’ascensió a la Bonaigua, una cosa que no es va poder aconseguir al renàixer la carrera el 2014 i al desaparèixer el 2009 per problemes econòmics.

El màxim responsable de l’organització i doble medallista olímpic, Sergi Escobar, té pràcticament perfilada la ronda ciclista lleidatana, excepte la tercera etapa. D’aquesta manera, la Volta arrancarà des de Lleida, després de la protocol·lària presentació d’equips, en direcció a Tremp, població que donarà sortida a la segona etapa, la primera d’alta muntanya amb el pas de la Bonaigua i final a Vielha.

La tercera etapa, amb sortida a la capital aranesa, és la que falta per perfilar. Escobar, que l’any passat ja tenia la intenció de recuperar tot el territori lleidatà arribant al Pirineu, havia previst el 2016 que hi hagués una tercera etapa entre Vielha i la Seu superant un altre mític alt com el del Cantó, més dur encara que el de la Bonaigua. Al final, la Volta només va tenir tres etapes el 2016 i es va traslladar del juny al setembre, a causa de les obres que es van dur a terme a Gerri de la Sal.

Finalment, la quarta etapa seria Lleida-Lleida amb l’espectacular final dels últims anys a la Seu Vella. Escobar, que es troba de gira per Espanya amb el Sapura Cycling malai que dirigeix, espera entre 16 i 20 equips a la Volta i un pressupost d’uns 70.000 euros.

tracking