SEGRE

BÀSQUET LLIGA EBA

Primer pas cap a l’ascens

El CB Pardinyes afronta aquest cap de setmana les finals de grup a la Lliga EBA || El resultat determinarà els rivals en una última lligueta cap a la LEB Plata

El CB Pardinyes juga avui a Santa Ponça la primera de les semifinals de la Final Four del grup C.

El CB Pardinyes juga avui a Santa Ponça la primera de les semifinals de la Final Four del grup C.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CB Pardinyes afronta aquest cap de setmana el primer capítol de la seua cita amb la història, amb la disputa de les finals del grup C de la Lliga EBA, un torneig a la localitat balear de Santa Ponça que decidirà on i quins rivals tindrà a la darrera fase, del 19 al 21 d’aquest mes. L’equip de Gerard Encuentra s’enfrontarà avui (17.00) en la primera de les semifinals al Martorell i demà, depenent del resultat, al Mollet o el Calvià.

Haver-se classificat ja per a la fase decisiva dóna certa tranquil·litat a un Pardinyes que afronta la Final Four del grup C com un premi a la seua històrica temporada, que li dóna dret a lluitar per l’ascens a LEB Plata. Encuentra va manifestar que “competirem al màxim perquè ens fa il·lusió ser campions del grup, encara que no tingui cap recompensa. Encara no sabem on jugarem la fase decisiva, però alguna idea ja tenim”. En aquest sentit, el primer lloc a Santa Ponça situarà el Pardinyes en un grup final que acollirà Madrid, tenint en compte que els aspirants al campionat del grup B són l’Eurocolegio Casvi de Villaviciosa de Odón, el Canoe i el filial del Madrid. Si els lleidatans són segons, la destinació serà Melilla o Cazorla (Jaén); la tercera posició els enviarà a Santander o Chantada (Lugo), i la quarta a Múrcia, l’única plaça que està assegurada al ser campió del grup E el Myrtia. “A nivell econòmic és evident que no ens interessa un desplaçament llarg. El nostre club és un dels més humils de la categoria. A nivell esportiu ens enfrontarem a equips que ens doblen en pressupost i que fins i tot tenen diversos jugadors nord-americans. Però hi posarem la màxima il·lusió, com hem fet tota la temporada”, va afegir Encuentra.

Triomfs de Breogán, Ourense, Corunya i Burgos als ‘play-offs’Els play-offs de la LEB Or van arrancar ahir amb victòries dels tres equips gallecs classificats per a la lligueta d’ascens a l’ACB. El Breogán es va imposar per 77-65 al Palma, mentre que Ourense i Corunya van guanyar a les pistes d’Oviedo (85-92) i Palència (84-88), respectivament, per la qual cosa recuperen el factor pista en els encreuaments. En el quart encreuament, el Burgos va derrotar per un sol punt, 79-78, el Melilla. Pel que fa als segons partits del play-off, es jugaran tots demà.

tracking