Trident espectacular

El Barça supera el Vila-real amb doblet de Messi i gols de Neymar i Suárez i es manté viu en el pols per la Lliga amb el Reial Madrid || Entre tots tres ja sumen 101 gols aquesta temporada

Piqué persegueix Bakambu, autor del gol del Vila-real que suposava el momentani 1-1.EFE

El FC Barcelona manté ferm el seu somni de reeditar el títol de Lliga després de guanyar el Vila-real al Camp Nou (4-1), en una nova exhibició del seu trident, que es va repartir els gols i en suma ja 101 aquesta temporada i en el qual ahir va brillar especialment Neymar.

Va començar manant el Barça, però sense inquietar la meta d’Andrés Fernández, ben acompanyat per la defensa visitant. Van ser uns primers vint minuts de tempteig en què els blaugranes dominaven el joc posicional, però els faltava una marxa més per crear perill.

No sortia el Vila-real a fer mal i al xoc li va costar arrancar en aquells minuts inicials, fins que, en la primera contra de tot el duel, en la primera combinació de l’MSN, el Barcelona va aconseguir marcar el primer.

Va ser una conducció per la dreta de Luis Suárez, que va fer un canvi de joc per enviar la pilota a Messi quan aquest entrava a l’àrea. L’argentí, una mica escorat, va provar de tirar col·locat amb l’esquerra, però la seua rematada fallida va tocar en Mario i va acabar a les botes de Neymar que, en posició dubtosa però legal, batia per ras el meta visitant.

El gol va despertar el trident i per extensió el Barça, però també el Vila-real, que havia entrat amb excessiva timidesa en el xoc. A poc a poc, el conjunt castellonenc va començar a combinar entre línies i rondar la porteria defensada per Ter Stegen.

Messi hauria pogut fer el segon a la mitja hora, però va creuar massa el seu xut. I en la jugada següent arribaria l’empat dels de Fran Escribá. Soldado sorprenia la defensa local, avançada pràcticament fins al mig camp, amb una passada a l’espai a Bakambu, que aprofitava que Sergi Roberto tirava malament la línia de fora de foc per fondre en carrera Piqué i batre en el mà a mà Ter Stegen.

A partir de llavors, el partit es va trencar. El mateix Piqué i Soldado remataven de cap sols al segon pal, però no trobaven porteria, i Neymar espatllava una gran jugada personal creuant massa la seua rematada, com minuts abans havia fet Lionel Messi.

Semblava que la primera part acabaria en un just empat, però llavors va aparèixer el crac de Rosario per fabricar el 2-1, en l’última jugada abans del descans. Després d’una de les seues conduccions amb l’esquerra, Messi es treia un xut des de la frontal que rebotava en la defensa visitant i sorprenia Andrés Fernández.

El gol del conjunt català va semblar caure com un cop per al Vila-real, al qual va costar tornar a agafar el pols al partit després de la represa.

De nou, els primers minuts van ser per al Barça, amb un Neymar estel·lar que feia el que volia amb Mario per banda esquerra. En una combinació amb Messi gairebé arribaria el tercer, però Andrés Fernández treia una mà per desviar la rematada de l’argentí.

Però el meta del Vila-real res no podria fer poc després en el tercer, una gran jugada per la dreta de Suárez, que en el minut 68 s’internava a l’àrea, trencava la cintura d’Álvaro i afusellava per al 3-1.

Els visitants pràcticament no s’havien atansat a Ter Stegen a la segona meitat –només en dos trets llunyans massa desviats de Rodrigo i Soriano–, però gairebé retallen distàncies en una jugada que va salvar Piqué quan Bakambu ja havia superat Ter Stegen.

Fins que va tornar a aparèixer Neymar, en una altra enorme ostentació tècnica per remuntar la línia de fons amb un barret a Mario i centrar per a Suárez, la rematada del qual impactava al braç de Jaume Costa. L’àrbitre assenyalava penal i Messi, en plena carrera per la Bota d’Or, tancava el compte dels blaugranes marcant-lo a l’estil Panenka. Un altre dia més a l’oficina de Leo, Luis i Ney per mantenir viu el Barça a la Lliga. En el matx davant del rival més fort que li quedava per disputar, el Barcelona no va intimidar-se i, gràcies a l’MSN (Messi, Suárez i Neymar), va tirar un partit endavant que podria haver acabat de manera molt diferent.