PRIMERA CATALANA GRUP II

Gran remuntada del Balaguer

El Balaguer remunta un 0-2 amb cinc gols a la segona part amb un equip farcit de jugadors joves i format al club || Asier, Isaac, Genís, Galcerán i Carlos van ser els golejadors del matx

El jugador del Balaguer Pau intenta robar la pilota a un futbolista del Vilanova i la Geltrú al centre del camp.JOAN BOVÉ

Gran victòria del Balaguer, que va remuntar a la segona meitat un partit que se li havia posat molt costa amunt després d’arribar al descans amb un 0-2. El tècnic local va fer cinc canvis en el descans per donar entrada i jugar-s’ho tot amb jugadors locals formats en el club. Va encertar i els rojos van aconseguir un espectacular 5-2 al final del partit per continuar aspirant a tot.

El Balaguer, que continua somiant amb l’ascens, va començar el matx dominant el centre del camp, però un error local va significar el 0-1 en el minut 4. I sense gairebé xutar a porteria va arribar el segon d’un Vilanova que lluita per la salvació (0-2). Tot semblava perdut fins al descans però, en el segon temps, va arribar la revolució des de la banqueta local. D’inici, Cortés va realitzar els cinc canvis permesos donant entrada als jugadors de casa, com Mikel, Carlos, Víctor, Marc Sánchez i Galceran.

Els canvis van fer un gir de 180 graus al partit i el Balaguer va començar a funcionar com un rellotge suís. En el 47, Carlos va enviar una pilota al pal, donant el primer avís al Vilanova del que li venia a sobre. Els locals tocaven i tocaven i en ple festival de joc local Asier marcava després d’una gran assistència de Mikel (1-2). En el 71, una altra gran passada de Mikel es va acabar amb un cop de cap d’Isaac que marcava per a l’empat (2-2).

Els visitants es van ensorrar amb l’empat i amb el futbol practicat pels locals, que al 80 capgiraven el marcador amb un bon gol de Genís a passada de Carlos (3-2). I fins al final, més gols i alegria per a un públic entregat, que continua somiant amb la causa.

“Necessitàvem un gran partit com aquest” L’entrenador del Balaguer, Jordi Cortés, es va mostrar molt satisfet per la victòria i el partit del seu equip: “Necessitàvem un partit com aquest. I la veritat és que en el segon temps s’ha jugat amb més actitud que en el primer.” El tècnic del Balaguer, conscient que la possibilitat d’ascens torna a cobrar sentit, d’altra banda va manifestar: “Havíem plantejat un partit perquè els 90 minuts es juguessin com ho hem fet en el segon temps.” A més a més, Jordi Cortés va lloar els jugadors del planter, que van ser decisius: “Aquests jugadors han demostrat que poden jugar i han sabut capgirar el marcador advers del descans.