PRIMERA CATALANA GRUP II

L'EFAC s'embussa

Un gol en els minuts finals va impedir als de David Giménez treure una victòria merescuda || Berbegal avança els seus i Jordi Chiné salva més d’un gol

Els jugadors de l’Almacelles celebren el 0-1, obra de Berbegal.

Els jugadors de l’Almacelles celebren el 0-1, obra de Berbegal.ÁREA 11

L’EFAC Almacelles va treure un punt de la visita al Sant Ildefons (1-1) i s’allunya definitivament per aconseguir l’ascens. Els homes de Giménez van quallar un partit de més a menys i van veure com els locals igualaven de manera definitiva a pocs minuts per al final.

Els lleidatans es van avançar a l’inici de partit per mitjà de Jorge Berbegal (0-1). Ja sense pràcticament opcions de play-off d’ascens, els vermell-i-negres van evidenciar la seua ambició de quedar al més amunt possible en aquesta recta final de temporada. L’inici de partit va ser de clar color vermell-i-negre. Així, als deu minuts de joc, Jorge Berbegal va posar davant els seus. El gol va arribar en una jugada trenada al caire de l’àrea que va acabar rematant de fort xut el jugador de l’EFAC Almacelles. En els minuts posteriors, l’equip local es va apoderar parcialment del joc i del tempo del partit, creant ocasions i arribant amb claredat a la porteria defensada per Jordi Chiné.

Amb tot, va ser l’EFAC Almacelles que va tenir l’ocasió més clara i perdonant el segon de la tarda en un tret potent de Viladegut que se’n va anar per sobre de la porteria defensada per Marc Guillén. Poc després, la va tenir també el Sant Ildefons en una centrada per banda dreta de Pedro Bilbao que Fabra va rematar de cap fora per molt poc. Així es va arribar al descans.

Després del pas pels vestidors, ho va intentar tímidament d’inici el Sant Ildefons, creant accions de perill per les bandes, mitjançant Pedro Bilbao i Yeray. Però a poc a poc es va animar i ja en el minut 62 el gol de l’empat va rondar i de quina manera la porteria de l’EFAC Almacelles després d’una acció individual de Pedro Bilbao que va acabar en assistència a David López, però aquest va disparar fora, molt a prop del pal. I a la següent acció de perill Marc Guillén va signar una supèrbia aturada per evitar el 0-2 del conjunt de David Giménez.

En els minuts finals, els locals van posar una marxa més al partit i Pedro Bilbao, finalitzant una jugada amb una pilota ajustada al pal, va aconseguir establir l’1-1 en l’electrònic. I quatre minuts més tard, gran xut des del punt de penal de Palomar que Jordi Chiné va atrapar a la perfecció. A l’últim minut, amb el Sant Ildefons abocat, una falta a la frontal de Viladegut hauria pogut significar l’1-2, però Guillén va tornar a evitar-ho amb una altra gran intervenció, i l’EFAC va firmar definitivament un empat.

Amb aquest punt, l’EFAC Almacelles s’allunya definitivament de l’ascens. Cinquè, a nou punts de l’ascens i amb només nou per jugar. Ara queda acabar al més amunt possible una gran temporada.

“El ‘play-off’ està pràcticament impossible” El tècnic de l’EFAC Almacelles, David Giménez, va manifestar després del partit: “Sabem que el play-off està pràcticament impossible, una cosa massa llunyana, però el nostre objectiu sempre és competir setmana a setmana i guanyar en totes les jornades independentment del que faci la resta. Ens han empatat en el minut 82, ha sigut una veritable llàstima.” A més, Giménez va afegir: “Hi ha hagut una part per a cada un. A la primera, a més del gol, hem tingut ocasions com per sentenciar. El seu porter ha estat excel·lent i ha evitat que sentenciéssim. Crec que l’empat és just encara que per mèrits i ocasions la nostra victòria hauria sigut lògica també.”