LLIGA EBA FINAL FOUR GRUP C

La fase d'ascens, a Múrcia

El Pardinyes cedeix davant del Mollet en l’últim parcial i acaba quart a la Final Four del grup || A la lligueta de promoció a LEB Plata tindrà com a rivals Myrtia, Chantada i Enrique Soler

Els jugadors del Pardinyes, després de perdre la final de consolació contra el Mollet.CB PARDINYES

El Pardinyes jugarà la lligueta d’ascens a la LEB Plata a Múrcia del 19 al 21 d’aquest mes, després de perdre aquest diumenge davant del Mollet (69-82) i acabar la Final Four del grup C en quarta posició. El conjunt que dirigeix Gerard Encuentra tindrà com a rivals en aquesta fase decisiva, de la qual només ascendirà un equip, l’amfitrió Myrtia, el Chantada gallec i el CAM Enrique Soler, vinculat al Melilla de LEB Or. El Myrtia organitzarà les eliminatòries d’ascens com a campió del grup E, mentre que Chantada i Enrique Soler han sigut, respectivament, subcampions dels grups A i D.

A la final de consolació disputada ahir a Santa Ponça, els lleidatans van aconseguir competir davant d’un Mollet ple de jugadors amb passat en categories superiors. Conscient que la defensa seria una de les claus, el Pardinyes va controlar el matx durant el primer quart i va aconseguir frenar els barcelonins, i situar-se un punt per sobre (13-12). Però al segon parcial, el Mollet va començar a trobar-se còmode en atac, malgrat comptar amb menys temps de descans que els lleidatans després de disputar la seua semifinal hores més tard. D’aquesta forma, va passar a manar en el marcador, encara que sense aconseguir desenganxar-se del Pardinyes. Al descans, les opcions d’acabar tercers seguien intactes (29-33).

Després del pas pels vestidors, la igualtat va ser la tònica sobre la pista, amb intercanvi de cistelles i un Pardinyes que va aconseguir controlar el rebot. Tanmateix, l’encert exterior era un llast per als homes d’Encuentra. Tots dos equips van encarar els últims deu minuts amb un marcador igualat (47-51). El guió va ser el mateix que al tercer quart, però en els últims instants el Mollet va fer una estirada, acompanyada per una actuació arbitral polèmica.

De fet, Encuentra va ser desqualificat amb dos tècniques i el Mollet va aprofitar els nervis dels lleidatans per sentenciar des de la línia exterior, amb dos triples seguits de Ferrer. El Pardinyes ja no va poder tornar a entrar al partit i els barcelonins van aconseguir una tercera posició que els envia a Santander a jugar la fase d’ascens a LEB Plata. Per la seua banda, el Martorell, que es va imposar al Pardinyes a les semifinals de dissabte, es va proclamar campió de la Final Four després de derrotar el Calvià (80-77).

Malgrat les dos derrotes, el tècnic del Pardinyes, Gerard Encuentra, es va mostrar satisfet amb el nivell mostrat a la Final Four, on el conjunt lleidatà es va trobar amb “equips de molta qualitat i que tindran molt a dir en les fases d’ascens”.

Pel que fa als rivals, Encuentra va dir que “encara hem d’estudiar-los a fons, però la posició en els respectius grups ho diu tot, són un campió i dos subcampions. Però després de veure com hem estat capaços de competir en aquesta fase, crec que serem un equip complicat i que fins i tot podem donar alguna sorpresa. Ara l’important és recuperar els jugadors tocats i començar a treballar amb il·lusió per a un altre premi a la nostra temporada”.