PRIMERA DIVISIÓ

Messi, de nou més de 50

Supera el mig centenar de gols per cinquena vegada i acaricia la quarta Bota d’Or || El PP diu que el Barça es marca “un autogol” al recolzar el referèndum

Leo Messi, envoltat de rivals durant el partit de dissabte davant del Vila-real.EFE

Leo Messi, que davant del Vila-real va marcar un doblet, ha estat capaç de sobrepassar els cinquanta gols en una mateixa temporada amb el Barça per cinquena vegada. Després de marcar dissabte el gol 51 en aquest curs, va repetir el que va aconseguir les temporades 2010-11 (53), 2011-12 (73), 2012-13 (60) i 2014-15 (58). I la resta de campanyes des de la 2009-10 sempre ha estat per sobre dels quaranta. El blaugrana va llançat a buscar el seu quart pitxitxi i la quarta Pilota d’Or amb 35 gols en Lliga. Sembla no haver-hi límits per a Leo, prop de complir els trenta anys, ja que el seu nivell golejador no ha descendit i segueix perforant les porteries rivals malgrat que aquesta temporada parteix des de més enrere a la davantera. D’extrem dret i de fals ariet, l’argentí ha passat a convertir-se en el mitjapunta més efectiu del món. Luis Enrique ja va manifestar al setembre que “si se situa com a 6, és el millor del món. De 8, és el millor del món. I de 10 és també el millor. Per això té tanta llibertat”.

D’altra banda, Lucas Digne, que dissabte va haver de retirar-se del camp per Jordi Alba, pateix una sobrecàrrega al bíceps femoral de la cama dreta. El Barça no tornarà a jugar fins diumenge (20.00), quan visitarà el camp del Las Palmas, de manera que Luis Enrique ha donat a la plantilla festa fins dimecres. L’evolució de la lesió de Digne marcarà la disponibilitat del lateral francès per viatjar a les Canàries.

Per la seua banda, el dirigent del PP Javier Maroto va advertir aquest diumenge que la directiva del FC Barcelona s’ha marcat un autogol al donar suport al referèndum sobre la independència. “És que no hi ha milers de seguidors del Barça que no se sentin independentistes? Crec que la directiva s’ha fet un gol en pròpia porta”, va dir Maroto en un acte celebrat a Badalona al costat del líder del PP català, García Albiol. El Barça es va adherir dissabte a la campanya del Pacte Nacional pel Referèndum, que recull suports d’institucions, entitats i particulars a Catalunya per a la celebració d’un referèndum sobre la independència.

El Dépor allarga el patiment L’Espanyol va guanyar aquest diumenge per 1-2 el Dépor i el va condemnar a allargar el sofriment i demorar la consecució de la permanència, ja que una victòria li donava la continuïtat matemàtica a la categoria. Una espifiada d’Arribas va permetre a l’Espanyol inaugurar el lluminós i abans del descans va aconseguir el segon amb una contra de llibre. A la segona part, el Dépor va retallar distàncies, però l’Espanyol va defensar el resultat.